Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Onea, trimis în judecată disciplinară. Șeful DNA Ploiești, acuzat că a dispus abuziv arestarea lui Sebastian Ghiță

Lucian Onea, trimis în judecată disciplinară. Șeful DNA Ploiești, acuzat că a dispus abuziv arestarea lui Sebastian Ghiță

Un articol de: B1.ro - 05 Apr 2018, 17:20
Lucian Onea, trimis în judecată disciplinară. Șeful DNA Ploiești, acuzat că a dispus abuziv arestarea lui Sebastian Ghiță Eveniment

Fostul procuror Mircea Negulescu şi procurorul şef al DNA Prahova, Lucian Onea, au fost trimişi în judecată disciplinară de către Inspecţia Judiciară, după ce instituţia a finalizat cercetarea disciplinară începută pe numele lor.

Potrivit unor surse B1 TV, Onea ar fi acuzat că a dispus arestarea abuzivă a lui Sebastian Ghiță.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Onea Lucian Gabriel, pentru exercitarea funcției cu rea credință.

”În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deși cunoștea că acestea au fost depuse,  conform unei înțelegeri prealabile, de o altă persoană”, se arată într-un comunicat.

Vizați sunt și Negulescu Mircea și Savu Alfred Virgiliu (procuror DNA Ploiești), pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

”S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi și a conţinutului probatoriului”, se mai arată în comunicat.

Acţiunea disciplinară va fi înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

În acest punct s-a ajuns în urma unei reclamații depuse la Inspecția Judiciară de către fostul deputat PSD Vlad Cosma, condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare. 
 

Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Citeşte mai multe despre:   Lucian Onea,   DNA,   Mircea Negulescu,   inspectia judiciara