Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Pintilie, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Lucian Pintilie, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Un articol de: - 19 Mai 2018, 17:44
Lucian Pintilie, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu Eveniment

Lucian Pintilie a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu, după o ceremonie la care au participat familia, prietenii, personalităţi din lumea teatrală şi a filmului precum Marie-France Ionesco, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, George Mihăiţă, Stere Gulea.

De asemenea, au fost prezenţi regizorii Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu,Tudor Giurgiu.

După slujba de la capela cimitirului, Victor Rebengiuc şi Ion Caramitru au susţinut scurte discursuri, înainte ca apropiaţii să-şi ia rămas bun de la marele regizor.

„A fost unul dintre regizorii care a fost interzis,a fost ostracizat, pus la index pe nedrept",a  subliniat Victor Rebengiuc, remarcând că nimeni din Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a fost prezent la înmormântarea unuia dintre cei mai mari regizori români.  

„Pintilie a fost un mare talent, avea o forţă rar întâlnită. Nedreptatea care i se făcuse a fost de-a dreptul scandaloasă. Nu puteai să-l pui pe Pintilie la zid, doar fiindcă arăta cum nu se poate mai bine toată mizeria din jurul nostru şi jocurile politice murdare (...)În calitate de regizor, Pintilie ştia să ne conducă, să ne incite, să ne umilească, pentru ca apoi să ne ridice iarăşi în slăvi. A fost o personalitate absolut fascinantă. La revedere, Lucian“, a mai afirmat actorul.

Pe de altă parte, Ion Caramitru a precizat că Pintilie a fost un adevărat geniu.

"Îmi exprim tristeţea la plecarea maestrului Lucian Pintilie. A fost cu adevărat un geniu, nu mă feresc de cuvinte mari. Când s-a întors în ţară, Lucian Pintilie a zis că nu o să mai facă niciodată teatru, ci numai film. I s-a respectat dorinţa, deşi a fost o pierdere mare pentru teatrul românesc. Dumnezeu să îl odihnească în pace", a spus Caramitru, scrie Adevărul.

Vă reamintim că, Lucian Pintilie a murit, la vârsta de 84 de ani,  miercuri seară, la Spitalul Elias.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Lucian Pintilie