Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Pînzaru a murit la 53 de ani. A fost unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic din Galaţi

Lucian Pînzaru a murit la 53 de ani. A fost unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic din Galaţi

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Feb 2021, 17:50
Lucian Pînzaru a murit la 53 de ani. A fost unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic din Galaţi Foto: fanitardini.ro Eveniment

Lucian Pînzaru, unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” din Galați, a murit marți, la vârsta de 53 de ani, din cauza unei boli necruțătoare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții teatrului.

 

Teatrul Dramatic din Galați, mesaj emoționant după moartea actorului Lucian Pînzaru 

 

„Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne ștrangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele… Suntem, împreună, strânși legați de o mare și copleșitoare TRISTEȚE!

Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, LUCIAN, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape!

Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut – și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galați a fost onorat că Lucian a ales să-mpartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici!”, au scris reprezentanții Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”, pe Facebook.

Aceștia au ținut să-i mulțumească lui Pînzaru în numele lor, dar și a iubitorilor de teatru, pentru întreaga sa activitate: „Mulțumim, dragă Lucian, pentru tot ceea ce-ai dat teatrului nostru, spectatorilor care te-au iubit, oamenilor care te-au cunoscut și, nu în ultimul rând, îți mulțumim pentru URMELE pe care le-ai lăsat adânc în existența noastră!”.

 

Trupul actorului Lucian Pînzaru va fi incinerat, iar cenușa sa va fi împrăștiată pe Dunăre

 Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

„Nu există lecții pentru despărțire… Suntem neputincioși și dezarmați! De-acum încolo, ne rămân amintirile, care vor adânci și mai mult efectul dăunător al nostalgiei!”, se mai arată în mesajul publicat pe Facebook.

Trupul actorului va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” azi, 16 februarie, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit îi vor putea aduce un ultim omagiu până miercuri seara, 17 februarie. Trupul actorului va fi incinerat joi, 18 februarie, la București. 

Potrivit reprezentanților Teatrului, la dorința lui Lucian Pînzaru, cenușa sa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați. 

Citeşte mai multe despre:   Lucian Pînzaru,   Teatrul Dramatic Galati