Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucrările de reamenajare a fântânii de la Arhitectură, începute cu proteste ale ONG-iștilor

Lucrările de reamenajare a fântânii de la Arhitectură, începute cu proteste ale ONG-iștilor

Un articol de: - 04 Iul 2012, 12:43
Lucrările de reamenajare a fântânii de la Arhitectură, începute cu proteste ale ONG-iștilor Foto: hotnews.ro Eveniment

Lucrările de reamenajare a pieței din jurul "Fântânii de la Arhitectură" au fost demarate marți, în timp ce reprezentanți ai ONG-urilro și mai mulți studenți au protestat față de acest demers, relatează HotNews.

Utilajele au fost instalate marți iar lucrările au început deja.

Un grup de ONG-iști și de studenți au stat în jurul fântânii, astfel încât autoritățile să nu o demoleze. De altfel, încă de duminică aceștia au protestat față de demolarea fântânii prevăzută în proiect.

"Încă de aseară (n.r. marți) de când am văzut că primăria a adus utilajele aici am stat să vedem ce se întâmplă. Puțin după miezul nopții a venit o echipă de muncitori într-o mașină. Au stat ceva timp și când au văzut că suntem aici, au plecat. Probabil aveau în intenție să o demoleze peste noapte. Dimineață au venit alte trei echipe de muncitori și s-au apucat de lucru. Am sesizat Inspecția de Stat în Construcții și Poliția. După foatre multe telefoane, în sfârșit au venit și din ce am auzit noi, muncitorii aveau autorizație doar pentru a lucra la trotuar. Cei care dărâmau mobilierul urban se pare că nu aveau autorizatie pentru că s-au oprit și au plecat" a spus unul dintre protestatari.


Sursa foto: HotNews

Proiectul primăriei prevede demolarea fântânii arteziene din fața Facultății de Arhitectură și înlocuirea acesteia cu una modernă, ”săltătoare”. De asemenea, proiectul prevede și pavara trotuarului din jur cu granit și piatra cubică, amplasarea unor băncuțe, stâlpi de iluminat, stâlpi de protecție, suporturi pentru biciclete și jardiniere.

Costul total al proiectului este de  1,7 milioane de euro și ar trebui să se finalizeze până la sfârșitul verii.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Municipiului Bucuresti,   proiect,   ONG,   protest