Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucrările la metroul din Drumul Taberei au fost reluate, dar Astaldi dă în judecată Metrorex

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au fost reluate, dar Astaldi dă în judecată Metrorex

Un articol de: - 02 Oct 2014, 10:42
Lucrările la metroul din Drumul Taberei au fost reluate, dar Astaldi dă în judecată Metrorex Eveniment

Compania Astaldi a acceptat să reia lucrările de la metroul din Drumul Taberei la capacitate maximă, însă va da în judecată Metrorex pentru lucrări de 45 de milioane de lei nerecunoscute de regia de stat.

Astfel, după ce timp de aproape două luni Astaldi mai mult a stat decât a lucrat, la o capacitate de doar 35%, în prezent capacitatea de lucru se apropie de 100%, spune Aurel Radu, directorul Metrorex, citat de economica.net. Astaldi s-a angajat să finalizeze lucrările de structură până în septembrie 2015.

În cazul în care activitatea rămânea blocată, Metrorex ar fi fost nevoită să rupă contractul şi să liciteze din nou lucrările.

Potrivit economica.net, Astaldi reclamă o sumă suplimentară de 45 de milioane de euro faţă de ce este prevăzut în contract, motivând că au efectuat lucrări suplimentare, esenţiale, care trebuie remunerate corespunzător de beneficiarul Metrorex.

„Dânsii au făcut o serie de studii geo şi au facut pereţii mulaţi mai grosi. Am analizat ce au facut, am făcut şi noi o expertiză şi în urma negocierilor am acceptat să le dăm în plus circa 54 milioane lei(circa 12 milioane de euro – n.r.). Rămân pretenţii de alte 45 de milioane de lei, cărora nu le vom da curs. Cel mai probabil, italienii ne vor chema în instanţă, ne vom judeca, dar proiectul trebuie să-l termine la timp”, a explicat directorul Metrorex.

Gradul de realizare al lucrărilor la structura de rezistenţă este de 52%, după trei ani de la începerea proiectului, potrivit directorului Metrorex de Investiţii, Cătălin Homor.

Într-un an, trebuie finalizate toate lucrările, altfel România trebuie să dea înapoi către UE toţi banii de care a beneficiat în acest proiect – circa 200 de milioane de euro. Caz în care, cel mai probabil, Metroul de Drumul Taberei va rămâne în paragină, pentru că statul nu ar avea bani ca să-l finalizeze, arată sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   Metrorex