Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: Am atacat la CCR legea care prevede redeschiderea pieţelor. O lege nu poate să modifice o Hotărâre de Guvern legată de starea de alertă (VIDEO)

Ludovic Orban: Am atacat la CCR legea care prevede redeschiderea pieţelor. O lege nu poate să modifice o Hotărâre de Guvern legată de starea de alertă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Noi 2020, 17:32
Ludovic Orban: Am atacat la CCR legea care prevede redeschiderea pieţelor. O lege nu poate să modifice o Hotărâre de Guvern legată de starea de alertă (VIDEO) Eveniment

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede redeschiderea piețelor ce funcționează în spații închise. Activitatea în cadrul acestora a fost suspendată de Executiv la începutul lunii, ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului. Orban a precizat că Guvernul ia în calcul redeschiderea acestor piețe, dar orice decizie va ține cont de evoluția epidemiei de COVID-19. Pe de altă parte, Guvernul a atacat la CCR legea care prevede același lucru, unul dintre argumente fiind că o lege nu poate modifica o Hotărâre de Guvern care se referă la starea de alertă.

 

Klaus Iohannis: Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine / Marcel Ciolacu: Președintele minte

 

Luni, răspunzând întrebărilor reporterilor, președintele Klaus Iohannis a afirmat că legea care permite redeschiderea piețelor nu a ajuns pe masa lui, pentru a fi promulgată.

În replică, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe șeful statului că minte, căci respectivul act normativ a ajuns la promulgare acum aproape 20 de zile: „Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A minţit cu vaccinul, a minţit cu infectările şi acum minte şi cu pieţele!!!”.

Pe 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare. Un amendament al liderului PSD Marcel Ciolacu şi al senatorul PSD Daniel Zamfir prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Potrivit site-ul Camerei Deputaţilor, Legea a fost trimisă la promulgare pe data de 12 noiembrie.

 

Guvernul Orban a atacat la CCR legea care prevede redeschiderea piețelor

 

După acest schimb de replici, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce a atacat la Curtea Constituională legea în cauză.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Am atacat la Curtea Constituţională, pentru că legea nu poate să schimbe o Hotărâre de Guvern. 

O lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o Hotărâre de Guvern care este legată de starea de alertă şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. Cred că vineri am semnat atacarea”, a spus Orban.

Ludovic Orban: Am atacat la CCR legea care prevede redeschiderea pieţelor

 

Ludovic Orban susține că Guvernul ia în calcul redeschiderea piețelor

 

Orban a mai spus că guvernanții iau în calcul redeschiderea piețelor care funcționează în spații închise. Totul depinde, însă, de evoluția epidemiei de coronavirus.

„Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închisem cu atât mai mult cu cât a venit iarna, temperatura a coborât. 

Analizăm posibilitatea de a redeschide piețele. Sunt și alte măsuri, dar orice decizie o vom lua în funcție de voluția epidemică”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni.