Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: Am fost afectat de ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi, dar transformarea unui spital trebuie să se facă astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții (VIDEO)

Ludovic Orban: Am fost afectat de ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi, dar transformarea unui spital trebuie să se facă astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Apr 2021, 14:33
Ludovic Orban: Am fost afectat de ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi, dar transformarea unui spital trebuie să se facă astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții (VIDEO) Eveniment

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre situația de la Spitalul de Ortopedie Foișor, unde zeci de pacienți au fost evacuați vineri seară, după ce spitalul a fost transformat în unitate COVID-19.

 

Ludovic Orban, despre situația Spitalului Foișor

 

„Am fost afectat de ceea ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a numărului de paturi de terapie intensivă, dar orice decizie de transformare a unui spital în spital COVID trebuie să urmeze niște pași și transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții. Trebuie să se facă cu o pregătire prealabilă și cu asigurarea asupra faptului că există toate garanțiile că pacienții din spital vor fi tratați în alte locuri din spitale și că sunt pregătite condițiile pentru preluarea pacienților COVID”, a declarat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Întrebat cine este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, președintele PNL a răspuns: ”În mandatul meu de premier și în mandatul de ministru al Sănătății al domnului Nelu Tătaru am mai luat decizii prin care am transformat spitale în spitale COVID. Sigur că este o procedură, niște pași care trebuie parcurși, cu atât mai mult cu cât a existat această experiență în ceea ce privește transformarea unor spitale. (...) Trebuie să existe o comunicare, trebuie să existe un timp în care să fie puse în practică măsurile necesare. (...) Evident că trebuie să se facă o analiză privitor la responsabilitățile fiecărei părți și nu îmi place stilul ăsta în care unii dau vina pe alții: ba e de vină directorul, ba e de vină Ministerul Sănătății, ba e de vină Arafat. Există o acțiune comună care trebuie realizată și nu trebuia să se ajungă într-o astfel de situație în care să existe o evacuare a pacienților în modul în care s-a întâmplat”.

Întrebat dacă este posibilă o schimbare a lui Raed Arafat, Ludovic Orban a răspuns: „Trebuie făcută o evaluare a activităţii a fiecărui demnitar, indiferent că este ministru, secretar de stat sau dacă deţine o altă funcţie prin care are responsabilități”. 

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban