Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban anunță că PNL este gata să cheme oamenii la proteste: Vom apela la toate formele de opoziție (VIDEO)

Ludovic Orban anunță că PNL este gata să cheme oamenii la proteste: Vom apela la toate formele de opoziție (VIDEO)

Un articol de: - 28 Sep 2017, 23:20
Eveniment

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că liberalii sunt gata să apeleze inclusiv la "forme de protest pe stradă" dacă Guvernul "se agață" de anumite propuneri din proiectul de modificare a legilor justiției, care reprezintă "o încălcare grosolană a independenței justiției".

Ludovic Orban anunță că PNL este gata să cheme oamenii la proteste: Vom apela la toate formele de opoziție

Întrebat dacă PNL-iștii sunt pregătiți să protesteze față de proiectul de modificare a legilor justiției, Orban a răspuns: "Vom apela la toate formele de opoziție, legale și constituționale, inclusiv la forme de protest pe stradă. Partidul Național Liberal oricând poate să organizeze mitinguri, marșuri, demonstrații. (...) În momentul în care vedem foarte clar ce va face Guvernul. Dacă se agață de aceste propuneri, care după opinia Partidului Național Liberal reprezintă o încălcare grosolană a independenței justiției".

Liderul PNL a mai declarat că partidul pe care îl conduce a somat Guvernul să renunțe la aceste modificări legislative imediat după votul negativ dat de plenul CSM acestui proiect. 

"Am somat Guvernul să renunțe la modificarea legislativă, în special cele patru puncte împotriva cărora am luat poziție încă din momentul anunțării proiectului de modificare a legilor justiției, care (...) arată de fapt o intenție clară a partidului de guvernământ de a subordona puterea judecătorească, parchetele și justiția în ansamblu: numirea șefilor de parchete de către ministrul justiției, subordonarea Inspecției Judiciare tot către același ministru al justiției, încălcarea autonomiei procurorului de caz prin acordarea dreptului șefului ierarhic de a infirma rezoluțiile procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci și pe motive de temeinicie și, în fine, a patra măsură, care presupune înființarea unui departament special în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care să se ocupe de anchetele de corupție ale magistraților", a mai spus Orban.

De asmenea, Ludovic Orban a anunțat că liberalii i-au cerut demisia lui Tudorel Toader.

"Nu numai că îi cerem demisia, dar am și depus o moțiune în Camera Deputaților împotriva ministrului justiției, exact pentru aceste patru puncte care arată cu siguranță premeditarea în controlul politic asupra justiției. Restul sunt articole care sunt bune în proiectul ăla de lege", a mai mai spus Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   protest,   PNL
 
 
 
Loading...