Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: Atâta timp cât înregistrezi venituri trebuie să plătești impozite, chiar dacă ai vârsta de pensionare (VIDEO)

Ludovic Orban: Atâta timp cât înregistrezi venituri trebuie să plătești impozite, chiar dacă ai vârsta de pensionare (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 02 Apr 2021, 10:35
Ludovic Orban: Atâta timp cât înregistrezi venituri trebuie să plătești impozite, chiar dacă ai vârsta de pensionare (VIDEO) Foto: Ludovic Orban / Facebook Eveniment

Ludovic Orban a declarat, vineri, în cadrul unei declarații de presă, că nu este de acord ca persoanele care au atins vârsta de pensionare și care desfășoară în continuare activitaea profesională să fie scutite de taxe.

„Atâta timp cât înregistrezi venituri trebuie să plătești impozite, chiar dacă ai vârsta de pensionare. Pentru că ești în activitate. Atâta timp cât aceste persoane care solicită să-și continue activitatea, deci este vorba despre un drept al persoanei respective... E foarte important ca sistemul fiscal să fie așezat pe principii foarte clare. Trebuie asigurată o egalitate de tratament al cetățeanului din punct de vedere fiscal”, a spus el.

Ludovic Orban: Atâta timp cât înregistrezi venituri trebuie să plătești impozite, chiar dacă ai vârsta de pensionare (VIDEO)

Raluca Turcan: Am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la toţi pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar

 

Amintim că ministrul Muncii, Raluca Turcan a precizat că, din 15 martie, a fost rezolvată o problemă "plimbată de ani de zile", astfel că talonul mov ajunge la toţi pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar.

"Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă. Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuţie clară cu Poşta Română care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală: în baza unui contract existent şi a unei plăţi de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, a declarat Raluca Turcan.

Conform legislaţiei în vigoare, toţi pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu se emite talonul de culoare roşie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Obran,   pensie,   impozit