Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: Dacă se suspendă cursurile, un părinte va avea posibilitatea să stea acasă cu copilul și va primi 75% din salariu (VIDEO)

Ludovic Orban: Dacă se suspendă cursurile, un părinte va avea posibilitatea să stea acasă cu copilul și va primi 75% din salariu (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 06 Aug 2020, 14:17
Ludovic Orban: Dacă se suspendă cursurile, un părinte va avea posibilitatea să stea acasă cu copilul și va primi 75% din salariu (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că în cazul în care în unele localități se va ajunge în situația în care, după 14 septembrie, să se supende cursurile din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, unul dintre părinți va își va putea lua liber de la serviciu și va primi 75% din salariu, așa cum s-a întâmplat în timpul stării de urgență.

 

Ludovic Orban, noul an școlar: Un părinte, la alegere, va avea posibilitatea să stea acasă cu copilul dacă se închid școlile 

 

”În perioada stării de urgență, a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii, pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75%. Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară, măsură care va fi flexibilă, pentru că situația va fi diferită de la localitate la localitate”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat când vor ști părinții în scenariu se va încadra fiecare școală în parte, prim-ministrul a răspuns: „Am luat măsura de a nu impune aceeași măsură la nivel național, ci de a trata diferențiat începerea școlilor, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare comunitate. Cu siguranță, datele precise le vor avea cu o săptpmână sau două săptămâni înainte de începerea școlilor, pe baza datelor epidemiologice pe care le avem la zi. Pe de altă parte, ei vor ști că este posibil să nu se ducă toți copii la școală, unde este un nivel relativ crescut de răspândire a virusului și că va exista posibilitatea învățământului intermediar, adică jumătate în clasă, jumătate online și rotirea lor”.

 

Orban: Fiecare școală va trebui să aibă o platformă de organizare a lecțiilor online

 

În acest context, Ludovic Orban a subliniat că până la începutul noului an școlar, fiecare unitate de învățământ va trebui să aibă o platformă de organizare online a cursurilor.

”Cert este că fiecare școală va trebui să aibă o platformă de organizare a lecțiilor online. Asta este obligatoriu. Facem tot ce ține de noi pentru a asigura accesul la internet pentru cele aproximativ 18% din școli care, în momentul de față, nu au legătură la internet. Încercăm cu ANCOM, cu furnizorii de servicii de telefonie mobilă privați, cu marile companii din domeniul online să găsim soluții pentru acces. De asemenea, obiectivul nostru este să finalizăm licitația pe tablete, astfel încât fiecare copil să aibă posibilitatea să aibă acces, prin intermediul tabletelor cu legătură la internet, la cursurile online”, a mai spus șeful Guvernului.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cele trei scenarii luate în calcul de autorități pentru redeschiderea școlilor în contextul pandemiei de coronavirus 

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după discuțiile purtate cu mai mulți membri ai Guvernului, cele trei scenarii posibile avute în vedere de autorități în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2020-2021, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt general valabile nu doar pentru școli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra școlilor.

Aceste trei scenarii sunt scenariul „verde”, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19; scenariul doi, care înseamnă scenariul „galben”, între unu şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile, şi scenariul trei, „roșu,” când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă”, a explicat Klaus Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban