Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ludovic Orban, lămuriri despre cearșaful la plaja: ”Vom face o revenire în Anexa 3 a HG privind starea de alertă în cazul accesului pe plaje” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, lămuriri despre cearșaful la plaja: ”Vom face o revenire în Anexa 3 a HG privind starea de alertă în cazul accesului pe plaje” (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 29 Mai 2020, 20:58
CORONAVIRUS | Ludovic Orban, lămuriri despre cearșaful la plaja: ”Vom face o revenire în Anexa 3 a HG privind starea de alertă în cazul accesului pe plaje” (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, în contextul în care joi a fost anunțată redeschiderea plajelor de la 1 iunie, în anumite condiții, că se va face o completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă.

Astfel că, se va amenaja  zone speciale pentru oamenii care vor sa vină cu cu prosopul sau cu cearşaful la plaja.

”În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menţionez, accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul; n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful”, a declarat primul ministru, care a adăugat: ”Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri; n.r.) să vină cu cearşaf, cu prosop”.Cum arăta Angela Similea în tinerețe. Cele mai frumoase poze cu îndrăgita cântăreață româncă (GALERIE FOTO)

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce reguli aduce pentru turiștii de pe litoralul românesc noua relaxare de restricții

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, că începând de la 1 iunie unele măsuri impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronvairus se vor relaxa.

În acest context, a fost anunțată și redeschiderea plajelor de pe litoralul românesc, însă aceasta este posiblă cu îndeplinirea unor condiții.

„Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea de Guvern.

 

Numărul de rezervări pe litoral s-a triplat joi

 

Față de zilele anterioare, joi, numărul de rezervări pe litoral s-a triplat după anunțul șefului statului, potrivit reprezentanților agenţiei online Litoralulromanesc.ro.

”În ceea ce ne priveşte, având în vedere că operăm online, e foarte uşor să monitorizăm reacţia imediată a turiştilor. Astfel, am constatat o creştere puternică a traficului pe site-ul nostru în minutele imediat următoare anunţului preşedintelui. După anunţ, au început să curgă rezervările, iar acest ritm s-a păstrat toată ziua de ieri şi a continuat şi astăzi”, a declarat directorul general al Litoralulromanesc.ro, Ionuț Nedea.

Mai mult, acesta a menționat se așteaptă ca tendinţa de creştere să se accentueze în următoarele săptămâni.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   coronavirus,   Covid-19