Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, despre cum trebuie să procedeze cei cu simptome COVID: Sună la 112, dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice 

Ludovic Orban, despre cum trebuie să procedeze cei cu simptome COVID: Sună la 112, dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice 

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Noi 2020, 12:34
Ludovic Orban, despre cum trebuie să procedeze cei cu simptome COVID: Sună la 112, dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice  Eveniment

Ludovic Orban a declarat duminică, după o vizită efectuată la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, cum trebuie să procedeze o persoană care suspectează ca ar avea COVID-19. Premierul a spus că posibilii infectați trebuie să sune la numărul de urgență doar după ce s-au consultat cu medicul de familie. 

"Sună la 112, dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice sună și la 112, unde este preluat apelul și ambulanță introduce între destinațiile unde trimite echipajele pentru recoltarea exsudatului naso-faringian. Este bine să sune la 112, doar dacă după consultarea cu medicul de familie se constată ca exista simptome care sa indice faptul că e posibil să fie infectat", a declarat Orban. 

Prim-miinistrul a declarat și că în ultima perioadă numărul de apleuri la numărul de urgență a crescut exponențial. 

"Trebuie să recunoaștem ca ne confruntam cu o creștere foarte mare a apelurilor la 112. Este un serviciu de răspuns la urgente, la situații care reclama o intervenție imediată. Deci recondamnarea mea este să apeleze la 112 doar atunci când într-adevăr după ce medicul de familie dacă nu-i da altă soluție, îi recomandă să apeleze", a explicat Orban.

Întrebată cum se decide dacă un pacient care sună la 112 este introdus pe lista de stare Alis Grasu, managerul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, a declarat că acestea nu sunt urgențe, iar pacienții vor fi puși pe o lista de așteptare.

"Acestea nu sunt urgență. Sunt consultații la domiciliu care ar trebui rezolvate într-o stare de normalitate de medicul de familie și aceste cazuri stau în așteptare. Numărul lor este foarte mare dar se ajunge la toate aceste adrese chiar dacă timpii de așteptare sunt mai mari", a declarat Alis Grasu. 

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   COVID-19,   număr de urgență,   Serviciul de Ambulanta