Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Nu e nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului. Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba (VIDEO)

Ludovic Orban, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Nu e nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului. Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 15 Sep 2020, 13:52
Ludovic Orban, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Nu e nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului. Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba (VIDEO) Foto: facebook.com/pnl.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că decizia prin care Curtea Constituțională a constatat că nu există un conflict între Guvern și Parlament pe tema depunerii moțiunii de cenzură ”nu este nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului”, judecătorii constituționali stabilind „că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond”.

 

Premierul Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR privind conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură

 

"Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba", a spus Orban, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

"Din informaţiile care au răzbătut de la Curtea Constituţională, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. (...) Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond (...) Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci: este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai... Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, să o continue, îi aşteptăm. Până una alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul", a mai precizat prim-ministrul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

CCR a respins sesizarea premierului referitoare la moțiunea de cenzură depusă de PSD

 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Curtea Constituțională a respins, marți, sesizarea premierului cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament  pe tema depunerii moțiunii de cenzură de către PSD în timpul sesiunii extraordinare a Legislativului.

”Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură”, se arată în decizia CCR.

Decizia judecătorilor este valabilă doar pentru viitor, în situația în care vor mai fi depuse moțiuni de cenzură pe parcursul sesiunilor extraordinare ale Parlamentului.

 

Liberalii susțin că prin sesizarea CCR au încercat să oprească ”un abuz de interpretare a Constituției”

 

Cabinetul liberal s-a adresat CCR pe această temă pe 21 august, în încercarea de a opri ”un abuz de interpretare a Constituției, în sensul în care s-ar putea depune o moțiune de cezură într-o sesiune parlamentară convocată în mod extraordinar de către o majoritate parlamentară efemeră”, după cum a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, într-oo intervenție pe B1 TV.

”Este un demes politicianist, făcut pe genunchi de PSD, până și acei corifei juridici ai partidului cred că s-au dat la o parte din susținerea acestui demers pentru că nu au respectat nici măcar o minimă rigoare constituțională. Cum poți să prezinți moțiunea de cenzură într-o sesiune extraordinară fără să ceri votul plenului pentru dezbaterea și votul acestei moțiuni, lăsând la voi întâmplării ce se va întâmpla, dacă moțiunea va fi dezbătută și votată în altă sesiune, ceea ce este flagrant împotriva prevederilor constituționale și a regulamentului de funcționare ale celor două Camere ale Parlamentului”, spunea atunci reprezentantul Guvernului PNL.  

PSD a vrut să dărâme, prin moțiune de cenzură, Executivul condus de Ludovic Orban. Demersul nu a avut însă succes, în condițiile în care moțiunea intitulată „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” nu a ajuns nici măcar la vot din lipsă de cvorum.

Citeşte mai multe despre:   CCR,   PNL,   Ludovic Orban,   PSD,   motiune de cenzura