Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, despre demisia lui Liviu Vasilescu de la conducerea Poliției Române: Este un gest firesc (VIDEO)

Ludovic Orban, despre demisia lui Liviu Vasilescu de la conducerea Poliției Române: Este un gest firesc (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 02 Sep 2020, 11:56
Ludovic Orban, despre demisia lui Liviu Vasilescu de la conducerea Poliției Române: Este un gest firesc (VIDEO) Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că demisia chestorului Liviu Vasilescu din fruntea Poliției Române este un gest normal, iar acum este important ca în locul lui să fie adus un profesionist care să îndeplinească obiectivele instituției, adică ”toleranță zero față de infracționalitate și o luptă dură cu orice fel de grupuri de interlopi”.

 

Ludovic Orban, despre plecarea lui Liviu Vasilescu din fruntea Poliției Române: Mi se pare o demisie normală

 

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre demisia lui Liviu Vasilescu și despre mutarea lui Radu Gavriș, fost șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, la Inspectoratul Județean de Poliție Harghita pentru o perioadă de șase luni, Ludovic Orban a răspuns: ”Despre mutarea domnului Gavriș la Harghita, nu știu. Despre demisia domnului Vasilescu, mi se pare o demisie normală. Voi discuta cu ministrul de Interne despre numirea unui nou șef. Cred că este un gest firesc această demisie. Cred că este un gest firesc această demisie și sunt convins că a fost rezultatul apariției unor imagini și cred că este normală această demisie. Important este să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activității, un om care să conducă Poliția pentru a-și atinge obiectivele pe care le urmărim: toleranță zero față de infracționalitate, o luptă dură cu orice fel de grupuri de interlopi, clanuri și alte categorii de persoane care nu respectă legea și sunt implicat în acțiuni infracționale”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Chestorul Liviu Vasilescu a demisionat din funcția de inspector general al Poliției Române

 

Chestorul principal Liviu Vasilescu a anunțat, marți, la finalul unei conferințe de presă, că demisionează din funcția de inspector general al Poliției Române.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

„Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritate profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate. Vă mulțumesc!”, a declarat Liviu Vasilescu.

Demisia sa vine în contextul apariției imaginilor din care reiese că ofiţeri de rang înalt din cadrul instituției, printre care și Liviu Vasilescus-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a interlopului Emi Pian. 

 

Radu Gavriș, fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, a fost mutat în Harghita

 

Înainte de a pleca din funcție, Vasilescu l-a mutat pe fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, comisarul Radu Gavriș, la Inspectoratul Județean de Poliție Harghita pentru șase luni.

”Prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Gavriș Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuțiile sale în cadrul unității teritoriale vor fi pe linie de investigații criminale”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Radu Gavriș este adjunct al șefului Poliției Capitalei din august 2018.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Liviu Vasilescu,   Politia romana