Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, despre legea PSD privind majorarea pensiilor: E o aberație să faci lege în care să prevezi pe 4-5-6 ani. De ce PSD nu au prevăzut creșterea pensiilor pe 100 de ani? (VIDEO)

Ludovic Orban, despre legea PSD privind majorarea pensiilor: E o aberație să faci lege în care să prevezi pe 4-5-6 ani. De ce PSD nu au prevăzut creșterea pensiilor pe 100 de ani? (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Ian 2021, 13:45
Ludovic Orban, despre legea PSD privind majorarea pensiilor: E o aberație să faci lege în care să prevezi pe 4-5-6 ani. De ce PSD nu au prevăzut creșterea pensiilor pe 100 de ani? (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat, marți, că pensile ar trebui recalculate pe baza contributivității. A mai punctat, de asemenea, că eventualele majorări de pensii ar trebui să se facă pornind de la o creștere economică sustenabilă. Orban a mai spus că legea PSD de creștere a pensiilor cu 40% a fost o aberație.

 

Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor

 

„Eu sunt adeptul sistemului de indexare care să țină cont  de rata inflației, să compenseze pierderea puterii de cumpărare, ca urmare a creșerii prețurilor, adică compensarea 100%  a ratei inflației, și până la 50% din creșterea salariului mediu brut, astfel încât să crească și puterea de cumpărare, odată cu creșterea economică. Obiectivul nostru e să creștem și puterea de cumpărate pe măsură ce e o creștere economică sănătoasă”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a explicat apoi de ce, în opinia sa, legea PSD de majorare a pensiilor cu 40% a fost o aberație: „Din punct meu de vedere e o aberație să faci lege în care să prevezi pe 4 - 5 - 6 ani eventua pe 10 ani... De ce PSD nu au prevăzut creșterea pensiilor pe 100 de ani? Nu poți să faci o astfel de predicție care să stea în picioare. Ați văzut că nimeni n-a anticipat pandemia, care a generat o criză economică mondială și a redus resursele financiare pentru fondul de pensii și bugetul de stat și a creat o problelă realmente serioasă”.

„Creșterea cu 14% a punctului de pensie a fost un efort uriaș ținând cont de cum au fost afectate resursele de criza economică.

Mai susțin și recalcularea pensiilor cu obiectivul de a face dreptate pentru pensionari, adică să echivaleze pensile pentru contributivitate similară”, a mai declarat Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Raluca Turcan: O majorare de 40% a pensiilor niciodată nu a fost dorită la modul real 

 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni, pentru B1 TV,  că majorarea de 40% cuprinsă de PSD în Legea pensiilor, de fapt, „nu a fost pregătită și dorită la modul real”.

„Subiectul pensiilor, aș dori, ca în Guvernul Cîțu, să îl scoatem complet de sub lupa politică. S-a vehiculat foarte mult o majorare de 40% a pensiilor, însă această majorare, niciodată nu a fost pregătită și dorită la modul real. O majorare cu 40% a pensiilor înseamnă un efort bugetar de 138 de miliarde pe care România, în nicio etapă a dezvoltării ei, chiar și ante-pandemie nu și-ar fi putut-o permite”, a declarat ministrul Muncii.

Turcan a mai spus că și-ar dori ca peste cel mult un an și jumătate să se ajungă la o predictibilitate în privința pensiilor din România, astfel încât atunci să se poată spune că exactitate și cât vor fi pensiile peste patru ani.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PSD,   Legea pensiilor,   cresterea pensiilor