Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, despre perspectiva scăderilor salariilor bugetarilor: "Sunt stabilite prin lege. Trebuie să trecem de acest tip de declarații" / Ce se va întâmpla cu salariul minim

Ludovic Orban, despre perspectiva scăderilor salariilor bugetarilor: "Sunt stabilite prin lege. Trebuie să trecem de acest tip de declarații" / Ce se va întâmpla cu salariul minim

Un articol de: George Lupu - 20 Noi 2020, 14:48
Ludovic Orban, despre perspectiva scăderilor salariilor bugetarilor: "Sunt stabilite prin lege. Trebuie să trecem de acest tip de declarații" /  Ce se va întâmpla cu salariul minim Eveniment

Premierul României, Ludovic Orban, a sugerat vineri că bugetarii nu vor avea diminuate salariile începând de anul viitor, pentru a reduce deficitul, așa cuma  sugerat economistul șef al BNR. Premierul Ludovic Orban a precizat de asemenea că nici perspectiva înghețării angajărilor la stat nu este luată în calcul în contextul în care este nevoie de implicare pentru proiectele de absorbție a fondurilor europene:

"Cred că economistul șef al Băncii Naționale, poate se referă la salariile angajaților din BNR. În ceea ce privește salariile în toate instituțiile, în școli, în toate instituțiile publice, sunt stabilite prin lege. Sigur că noi avem în programul de guvernare optimizarea aparatului guvernamental, simplificarea procedurilor, schimbarea sistemului de evaluare a angajaților în sectorul public astfel încât să fie premiați cei care au rezultate și să nu fie premiați cei care nu au rezultate.

Trebuie să trecem de acest tip de declarații. România va avea de absorbit 80 de miliarde de euro...avem finanțări asigurate și prin contracte negociate cu Banca Mondială, cu Banca Europeană de Investiții,  cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Va fi enorm de muncă în următorii ani. Oricine vrea să muncească va avea de lucru. Nu există niciun fel de rissc în această privință. Obiectivul nostru nu este să umblăm și să tăiem salariul, obiecivul nostru este să creștem veniturile românilor, în conformitate cu activitatea efectivă care este depusă de angajații din sectorul public", a precizat premierul Ludovic Orban.

Întrebat despre creșterea salariului minim, începând de anul viitor, premierul a declarat că această măsură trebuie luată pe baza unor indicatori obiectivi:

"Din punctul meu de vedere, salariul minim, ca și orice alt venit care depinde de reglementare publică trebuie să aibă la bază indicatori obiectivi care să fie în legătură cu activitatea economică. Salariul minim trebuie să fie legat de productivitate, de creșterea economică și de rata inflației.

De rata inflației, pentru că dacă ai inflație cresc prețurile și atunci trebuie apărată puterea de cumpărare, în ceea ce privește productivitatea angajatul trebuie să primească un bonus pentru creșterea productivității. În ceea ce privește creșterea economică trebuie să ducă la o creștere de venit. Mecanismul prin care se pun acești indicatori economici la baza unui calcul obiectiv urmează să fie rodul negocierilor cu partenerii sociali. Opiniile nu sunt...va trebui să găsim o soluție de mijloc", a precizat premierul Ludovic Orban.

 

 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   BNR