Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, la lansarea primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV: Este rezultatul unei munci asidue. Institutul Cantacuzino, fundamental în cercetarea medicală românească

Ludovic Orban, la lansarea primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV: Este rezultatul unei munci asidue. Institutul Cantacuzino, fundamental în cercetarea medicală românească

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Noi 2020, 18:31
Ludovic Orban, la lansarea primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV: Este rezultatul unei munci asidue. Institutul Cantacuzino, fundamental în cercetarea medicală românească Eveniment

Premierul Ludovic Orban a participat, luni seară, la Institutul Cantacuzino la lansarea pe piață a primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV.

 

Institutul Cantacuzino lansează pe piață primul lot de produse imunostimulatoare

 

”Este rezultatul unei munci asidue. Eu nu am niciun merit, are Ministerul Apărării Naționale pentru că a finanțat toată cercetarea pentru a putea scoate pe piață un produs extrem de util care poate fi folosit pentru reglarea cantității de antiocorpi din organism și întărește imunitate organisumului”, a declarat șeful Guvernului. 

 

Ludovic OrbanInstitutul Cantacuzino reprezintă o instituție fundamentală în cercetarea medicală românească

 

În acest context, Ludovic Orban a vorbit și despre capacitatea Institutului Cantacuzino de a prelucra teste pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. 

”Am revizitat laboratorul de testare a Institutului care a fost dotat cu un extractor automat care a crescut capacitatea de testare semnificativ.  Este un extractor automat care are capacitatea de a amplifica, într-un interval de timp mai mic de o oră a 96 de probe prelevate și care a dus la o capacitate crescută de testare a Institutului Cantacuzino, care poate atinge 1200 de teste pe zi. Pentru noi, Institutul Cantacuzino reprezintă o instituție fundamentală în cercetarea medicală românească, pe care o vom sprijini, pentru care vom încerca să asigurăm finanțări serioase”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, referindu-se la totalul testelor care sunt prelucrate zilnic în România, Orban a precizat că țara noastră are o capacitate de testare mai mare decât numărul de cereri. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Întrebat de când ar putea fi găsit în faramacii acest medicament, premierul a răspuns: „Din câte am înțeles, există autorizație punere pe piață”.

La rândul său, colonel dr. Florin Oancea, directorul Institutului Cantacuzino a precizat: „Începând din data de 2 decembrie, poate fi achiziționat din punctul nostru de desfacere de la poarta Institutului. (În farmacii se va găsi – n.r.) în funcție de contractele pe care le vom încheia cu diverse farmacii. Este doar o perioadă de tatonare, depinde și de intenția lanțurilor farmaceutice, dacă vor dori să pună pe piață aceste suplimente alimentare”.

 

Ce este OROSTIM HV

 

OROSTIM HV este un supliment alimentar obținut din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde.

„Are proprietăți antioxidante și de stimularea imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții, în special la infecții ale tractului respirator superior”, a explicat medicul Florin Oancea.

Ludovic Orban, la lansarea primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV: Este rezultatul unei munci asidue. Institutul Cantacuzino, fundamental în cercetarea medicală românească

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Institutul Cantacuzino