Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban, despre măsurile luate în cadrul stării de urgență: Se poate limita creșterea prețurilor la medicamente și la produsele foarte căutate (VIDEO)

Ludovic Orban, despre măsurile luate în cadrul stării de urgență: Se poate limita creșterea prețurilor la medicamente și la produsele foarte căutate (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 15 Mar 2020, 18:27
Ludovic Orban, despre măsurile luate în cadrul stării de urgență: Se poate limita creșterea prețurilor la medicamente și la produsele foarte căutate (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a explicat, duminică, într-o conferință de presă, ce măsuri sunt avute în vedere prin instituirea stării de urgență în România.

Șeful Guvernului a subliniat că vor fi luate doar acele măsuri care sunt absolut necesare.

”La solicitarea președintelui, am cerut fiecărui ministru responsabil să vină cu măsuri și vreau să încredințez cetățenii români că vom lua doar acele măsuri care sunt absolut necesare.

E o nevoie acută de materiale, substanțe, echipamente de protecție. Avem nevoie de proceduri de achiziții rapide, imediate, prin negociere directă. (...) De asemenea, avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituțiile care sunt în prima linie a bătăliei: întărirea DSP-urilor, a structurilor din cadrul MAI, a capacitățiii spitalelor de a primi pacienți. De asemenea, o altă măsură care este posibil a fi luată este cea de a limita creșterile prețurilor la medicamente și la produsele foarte căutate în această perioadă, pentru a nu permite o speculă cu aceste produse. Este posibilitatea de a plafona prețurile la anumite produse, ca măști, dezinfectanți, biocide”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Printre măsurile din cadrul stării de urgență, este și posibilitatea de a face o rectificare bugetară înainte de termen, a mai precizat pemierul. 

”Am introdus și posibilitatea rectificării bugetare înaintea termenului legal. Vom face rectificarea bugetară imediat ce vom avea imaginea reală a nevoilor. Am gândit ca măsuri economice plata concediilor medicale care nu au fost decontate încă de Casa de Asigurări de Sănătate. Va trebui să rambursăm cât mai rapid TVA”, a mai spus Ludoivc Orban. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban