Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă / Cele mai multe persoane s-au infectat cu coronavirus la evenimentele private. De asta CNSU propune interzicerea organizării lor (VIDEO)

Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă / Cele mai multe persoane s-au infectat cu coronavirus la evenimentele private. De asta CNSU propune interzicerea organizării lor (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Oct 2020, 15:14
Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă / Cele mai multe persoane s-au infectat cu coronavirus la evenimentele private. De asta CNSU propune interzicerea organizării lor (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat, în ședința de Guvern de miercuri, faptul că membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență au propus interzicerea evenimentelor private, de tipul nunțior și botezurilor, pentru următoarele 30 de zile, deoarece acestea s-au dovedit a fi principalul mijloc de transmitere a coronavirusului. Orban a insistat că, în majoritatea cazurilor, participanții la aceste festivități nu au respectat măsurile anti-COVID-19. Evenimentele private urmează să fie interzise, prin modificare Hotărării de Guvern privind starea de alertă și a celor trei anexe ale sale.

 

Ludovic Orban explică de ce nu va mai fi permisă organizarea de nunți și botezuri în perioada următoare

 

„V-aș mai spune că suntem într-un moment de cumpănă, de inflexțiune. Putem opri creșterea numărului de cazuri, dar, ca să reușim, va trebui ca toate instituțiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecție, în informarea constanță și corectă a cetățenilor despre evoluația pandemiei să fie mobilizate la maxim. Și mai ales să direcționăm toate resursele umane și acțiunile pe care le întreprindem, inclusiv controlale, către zonele unde rata de răspândire e mai mare și unde e risc mai mare  de răspândire.

Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private. De asta CNSU propune Guvernului pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se permită organizarea de evenimente private.

Din controalele efectuate și raportările MAI a rezultat clar că noi am permis organizarea de evenimente cu 50 de persoane maxim în spațiu închis și 100 în spațiu deschis, dar nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant.

Ca să nu mai spun de încălcarea normelor de protecție a sănătății... Asta s-a văzut”, a explicat premierul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Interzicerea evenimentelor private, nouă măsură în lupta cu epidemia de coronavirus

 

Autoritățile au decis ca evenimentele private de tipul nunților, botezurilor și meselor festive să fie intezise o vreme, pentru că au constatat că regulile anti-coronavirus nu sunt respectate în cadrul acestora.

„Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a declarat, marți seară, secretarul de stat Raed Arafat.

Acesta a precizat că se va renunța la măsură când situația privind epidemia se va îmbunătăți.

Guvernul urmează să decidă în şedinţa de miercuri prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19. 

Miercuri, România a ajuns la 164.477 de infectări cu cronavirus și 5.601 decese. Această zi a marcat două recorduri negative: cele mai multe noi infectări (4.016) și cei mai mulți pacienți la Terapie Intensivă (686). În 19 județe a fost depășit indicele de 1,5 infectări la mia de locuitori.