Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: „Trebuie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, păstrând economia în stare de funcționare”

Ludovic Orban: „Trebuie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, păstrând economia în stare de funcționare”

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Oct 2020, 07:50
Ludovic Orban: „Trebuie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, păstrând economia în stare de funcționare” Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în timpul ședinței de Guvern, că obiectivul Guvernului este acela de a opri „cu orice preţ” creşterea numărului de cazuri COVID-19 din România, fără a afecta însă activitatea economică.

 

Ludovic Orban, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19 din România

 

După cum vedeţi, Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus. Sigur, situaţia comparativă cu cele mai multe ţări din Uniunea Europeană ne-ar putea genera, aşa, o oarecare stare de satisfacţie.

Pe de altă parte, vă mărturisesc că trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra COVID-19. Este clar că foarte multe ţări se confruntă cu creşteri aproape inexplicabile ale numărului de cazuri şi vedem că multe ţări europene iau măsuri de restricţie, aproape ca în perioada primului val, care ar putea să afecteze economia şi care pot să genereze efecte sociale extrem de negative.

Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, evident, păstrând economia într-o stare de funcţionare fără să afectăm activitatea economică, fără să punem în pericol locurile de muncă ale cetăţenilor români, dar în acelaşi timp să implementăm cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat”, a menționat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de Guvern.

 

Ludovic Orban: „Dacă există o creştere a numărului de cazuri COVID, ne adaptăm”

 

Prim-ministrul a mai declarat că planul e simplu: „dacă există o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, autoritățile vor trebui să se adapteze, să pună în funcțiune noi secţii de terapie intensivă sau să crească capacitatea în secţiile deja existente.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

„Ar trebui făcută o operativă şi luate nişte decizii legate de Bucureşti, că avem 35 de spitale în Bucureşti, nu putem să stăm să mutăm bolnavi din Bucureşti că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susţină în pregătirea şi creşterea capacităţii de tratare.

Aici trebuie gândit foarte clar. Dacă există o creştere a numărului de cazuri, noi trebuie să ne adaptăm, să punem în funcţie imediat, conform planului, noi secţii de terapie intensivă sau creştem capacitatea în secţiile de terapie intensivă. Am discutat şi la Balş şi la Babeş, unde există cu adevărat capacitatea de a pune în funcţiune noi paturi, îi tot plimbă că nu au avize. Aici DSP trebuie imediat, cu celeritate să avizeze orice solicitare de creştere a capacităţii de tratare", a mai punctat Ludovic Orban.

 

Noi recorduri negative în România

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 5.343 de noi cazuri de infectare cu coronavirus

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 777 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, în secțiile de terapie intensivă de la nivelul întregii țări sunt internați 861 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Totodată, autoritățile anunță că de marți până miercuri au murit 107 persoane infectate cu coronavirus

Astfel, bilanțul total al infectărilor, la nivel național, până la această dată, a ajuns la 222.559 de cazuri, dintre care 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați. În același timp, de la debutul crizei sanitare și până în prezent, 6.681 de pacienți diagnisticați cu COVID-19 au decedat.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   COVID-19