Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ludovic Orban: ”Șansele persoanelor cu dizabilități trebuie să fie similare cu ale oricărui cetățean. Mai avem mult de lucru pentru a le asigura tuturor acces la o viața normală”

Ludovic Orban: ”Șansele persoanelor cu dizabilități trebuie să fie similare cu ale oricărui cetățean. Mai avem mult de lucru pentru a le asigura tuturor acces la o viața normală”

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Dec 2019, 10:19
Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Ludovic Orban a transmis, marți, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități România a făcut pași importanți în ceea ce privește prevenirea discriminării, respectarea drepturilor și demnității acestora, însă mai sunt multe lucruri de făcut pentru a le asigura o viață normală persoanelor aflate într-o astfel de situație.

Prim-ministrul a subliniat că ”șansele persoanelor cu dizabilități trebuie să fie similare cu ale oricărui cetățean”. Astfel, este nevoie ca acestea să aibă acces neîngrădit la educație, oportunități pe piața muncii și să beneficieze de publice de bună calitate, adaptate nevoilor lor. 

Redăm, mai jos, mesajul integral al premierului Ludovic Orban

”Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este un bun prilej să reafirmăm răspicat mesajul «Oameni egali - Drepturi egale», prin care, în urmă cu 27 de ani,  comunitatea internațională a dat un puternic semnal de alarmă cu privire la conștientizarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

Prevenirea discriminării, respectarea drepturilor și demnității acestora sunt obiective în privința cărora România a făcut pași importanți, dar mai avem mult de lucru pentru a le asigura tuturor acces la o viața normală.

Este nevoie de o integrare reală, de coerență, continuitate și o abordare unitară a măsurilor de sprijin acordate persoanelor cu dizabilități, pentru ca acestea să-și găsească locul potrivit în societate.

Ca prim-ministru, voi susține măsurile menite să asigure persoanelor cu dizabilități acces neîngrădit la educație, pentru a-și pune în valoare talentul și competențele, oportunități pe piața muncii, pentru a avea mulțumirea propriei contribuții la binele comunității, servicii publice de bună calitate, adaptate nevoilor lor, pentru a avea șanse egale cu cele ale tuturor cetățenilor.

Este nevoie să ne concentrăm în continuare eforturile pentru înțelegerea profundă a nevoilor pe care le au semenii noștri cu nevoi speciale și să eliminăm barierele, care încă le stau în cale, în ceea ce privește implicarea și integrarea lor socială.

Trebuie să ne coagulăm energiile pentru ca șansele persoanelor cu dizabilități să fie similare cu ale oricărui cetățean, să se bucure de egalitate, respect și dreptul de a-și stabili singuri prioritățile și modul în care și le pot pune în aplicare.

Le transmit gândul meu bun tuturor persoanelor cu dizabilități!”
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban
 
Loading...