Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lui Sorin Oprescu i-au fost confiscate două flacoane de insulină din celulă. Poliția Capitalei: Administrarea tratamentului injectabil se face exclusiv la cabinetul medical

Lui Sorin Oprescu i-au fost confiscate două flacoane de insulină din celulă. Poliția Capitalei: Administrarea tratamentului injectabil se face exclusiv la cabinetul medical

Un articol de: - 16 Oct 2015, 09:59
Lui Sorin Oprescu i-au fost confiscate două flacoane de insulină din celulă. Poliția Capitalei: Administrarea tratamentului injectabil se face exclusiv la cabinetul medical Foto: stirileprotv.ro Eveniment

Două flacoane de insulină au fost ridicate din celula Arestului Central în care se află Sorin Oprescu, informează B1 TV, care citează Poliția Capitalei.

Potrivit acesteia, nu doar cei condamnați, ci și cei care se află în arest preventiv au interzis să aibe asupra lor diverse obiecte, printre care și medicamente. În momentul încarcerării toate obiectele și bunurile le sunt ridicate, urmând a fi înapoiate la eliberare.

Avocații lui Sorin Oprescu acuză că acesta a fost lăsat fără dozele de insulină de care are nevoie, dat fiind că suferă de diabet de tip II, dar, conform procedurii, medicamentele nu au ce să caute într-o celulă, indiferent de persoana care se află în ea. În cazul în care cel care se află în arest suferă de o boală, tratamentul îi este administrat de către un medic specialist, chiar dacă cel încarcerat însuși este medic.

De asemenea, avocatul a mai acuzat că Oprescu a fost lăsat singur în celulă 24 de ore, deși tocmai i se făcuse o investigație medicală și avea nevoie să fie supravegheat. Procedurile prevăd în astfel de cazuri că deținutul poate sta și singur, dar este supravegheat și poate fi vizitat.

Verificarea, căci nu poate fi vorba despre o percheziție, s-a făcut la sesizare directorul centrului de detenție. Autoritățile susțin că, în acest caz, a fost respectată procedura pentru că aceste verificări pot avea loc la cererea directorului respectiv sau la cererea organelor de cercetare penală, care au indicii că în celulă se află anumite obiecte.

De asemenea, dacă se constată că acele doze nu trebuiau să fie acolo, se poate deschide dosar penal pentru deținerea în celulă de substanțe neautorizate.

Ulterior verificării, urmează să se stabilească în ce condiții au ajuns respectivele flacoane în celula primarului suspendal al Capitalei.

Citeşte mai multe despre:   Oprescu,   perchezitii,   Politia Capitalei,   arest preventiv