Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Luni începe a doua sesiune de bacalaureat: S-au înscris aproape 100.000 de candidați

Luni începe a doua sesiune de bacalaureat: S-au înscris aproape 100.000 de candidați

Un articol de: - 17 Aug 2012, 17:43
Luni începe a doua sesiune de bacalaureat: S-au înscris aproape 100.000 de candidați Foto: gandul.info Eveniment

Luni urmează să înceapă cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an. Pentru aceasta, s-au înscris în total aproape 100.000 de candidați, repartizați în 304 centre de examen, conform datelor publicate de Ministerul Educației și Cercetării.

Prima probă pe care o vor susține absolvenții este cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, marți, iar miercuri vor susține a doua probă, de limba maternă. Pentru acestea, s-au înscris peste 13.000 de candidați – 12.700 la limba română și 400 a cea maternă.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă modernă este programată tot pentru intervalul 21-22 august, și cea a competențelor digitale în intervalul imediat următor – 23-24 august.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu, mai explică Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Probele scrise vor începe cu limba și literatura română, peste două săptămâni, pe 27 august. Marți, 28, se va desfășura proba de limba maternă, miercuri – proba obligatorie a profilului și vineri – cea la alegere a profilului și specializării.

Primelele rezultate, înainte de contestații, se vor afișa pe 2 septembrie, până la 16:00, iar contestațiile se vor depune până la 20:00. Rezultatele finale se vor publica pe 5 septembrie.

La prima sesiune de bacalaureat, rata de promovare, după rezolvarea contestațiilor, a fost de 44,41%.

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   Ministerul Educatiei