Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”M-am întâlnit cu Kovesi în biroul ei!” Pescariu vorbește despre rolul șefei DNA în dosarul Microsoft. ”O parte din bani au ajuns în campania lui Băsescu"

”M-am întâlnit cu Kovesi în biroul ei!” Pescariu vorbește despre rolul șefei DNA în dosarul Microsoft. ”O parte din bani au ajuns în campania lui Băsescu"

Un articol de: - 12 Oct 2017, 11:41
”M-am întâlnit cu Kovesi în biroul ei!” Pescariu vorbește despre rolul șefei DNA în dosarul Microsoft. ”O parte din bani au ajuns în campania lui Băsescu" Foto. Realitatea TV Eveniment

Dinu Pescariu, fostul tenismen devenit inculpat în două dosare ale DNA, susține că s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi în biroul acesteia. Omul de afaceri mai acuză că unul dintre contractele legate de afacerea Microsoft nu este investigat de DNA pentru că pe el apar semnături ale unor persoane sus-puse.

"Fiind vorba de marea afacere Microsoft, probabil că la fel de bine ca şi mine ştiţi că această mare afacere, mare vorbesc în ghilimele, a fost compusă din mai multe contracte, paradoxal, unul dintre ele nu îl cercetează nimeni. De ce? Din cauza că există semnături ale unor oameni foarte sus-puşi şi atunci şi acum, care nu vor să îşi asume nimic. În schimb, vor să pară neprihăniţi şi neprihănite. Eu unul am fost probabil primul sau printre primii care am vorbit despre acest contract. De ce? Am denunţat. E o discuţie pe care o să o avem fix în câteva luni", a susținut Pescariu, într-un interviu pentru Realitatea TV.

Fostul tenismen este inculpat în două dosare ale DNA, unul dintre ele legat de afacerea licențelor Microsoft. El se plânge acum că dosarele i-ar fi fost fabricate. 

Dinu Pescariu a mai spus că a avut întâlniri cu Laura Codruţa Kovesi, în biroul acesteia: "M-am întâlnit şi înainte...staţi un pic, să definim înainte ce înseamnă a te întâlni? În biroul dânsei! Vorbim după ce-mi voi da declaraţia! Ca să fiu sincer, nu ştiu procedurile din DNA!". 

Într-un interviu pentru România TV, același Pescariu a vorbit despre rolul Laurei Codruţa Kovesi în dosarul Microsoft, dar şi despre cum o parte din bani au ajuns în campania prezidenţială a lui Traian Băsescu.

"Oricine se uită la dosarul ăsta obiectiv o să vadă că e umflat cu pompa, o să vadă că s-a dorit demonizarea cu orice preţ şi a lui Claudiu şi a mea şi o să vadă de asemenea şi mă mir că nimeni n-a sesizat că acest dosar are o parte care nu e anchetată deloc. Există o HG din 2008 cu semnătura dnei Kovesi pe ea?...Mă gândesc că da...are legătură cu licitaţiile pentru Microsoft?... Eu aşa zic...Vă explicaţi de ce partea aceea nu e cercetată? Păi îmi pun şi eu aceeaşi întrebare. De exemplu, că s-ar fi făcut totul cu avizul lui Băsescu şi mulţi bani din dosarul ăsta şi banii pentru licenţe au fost folosiţi în campania prezidenţială...fiţi sigură de treaba asta. Nu pot să vorbesc acuma mai departe de ce v-am spus mai devreme. Dacă aţi vedea semnătura procurorului şef pe un contract, v-aţi mai gândi vreo clipă ce e ceva ce s-ar putea să fie ilegal", a explicat Pescariu, pentru România TV.

Dinu Pescariu a scăpat de răspundere după ce a făcut denunțuri. Întrebat despre acestea, el a răspuns că oricine e șantajabil și a vorbit despre... ipocrizie!

"Din păcate, în societatea noastră există o doză de ipocrizie mult prea mare. Da, mulţi o fac şi puţini recunosc. Şi noi nu vrem să resetăm lucrul asta pentru că fiecare într-o măsură sau alta este şantajabil. Eu ceea ce am făcut am recunoscut, de-a lungul istoriei mele eu n-am avut....nu sunt păcătosul pe care m-au zugrăvit ei! Ca să ne înţelegem exact. Faptul că acum mi se fabrică aceste dosare...", a mai susținut Pescariu, pentru Realitatea TV.
 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Microsoft,   dosarul microsoft,   Kovesi,   Traian Basescu,   DNA