Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MĂCEL în Giurgiu! S-a cerut intervenţia ARMATEI! Detalii de ultim moment

MĂCEL în Giurgiu! S-a cerut intervenţia ARMATEI! Detalii de ultim moment

Un articol de: B1.ro - 29 Oct 2018, 23:55
MĂCEL în Giurgiu!  S-a cerut intervenţia ARMATEI! Detalii de ultim moment Eveniment

Situaţie dramatică în Giurgiu din cauza pestei porcine africane. Prefectul judeţului a decis ca toți porcii din localitatea Călugăreni să fie uciși. Pentru această operaţiune oficialul a cerut intervenția armatei.

„În momentul de faţă, în judeţ există 23 de focare de pestă porcină africană în 20 de exploataţii, respectiv gospodării ţărăneşti. S-a finalizat uciderea preventivă a porcilor în localităţile Brăniştari, Comana, Budeni, Mihai Bravu şi în cursul săptămânii acesteia se va trece la uciderea porcilor în localitatea Călugăreni, unde au mai fost confirmate două cazuri de pestă porcină africană. Pentru uciderea porcilor din Călugăreni s-a solicitat sprijinul armat, este vorba de unitatea militară de la Mihai Bravu, care întotdeauna ne-a fost de mare ajutor şi ne-a ajutat necondiţionat', a declarat prefectul Adriana Puţaru, citată de Agerpres.

Ultimul bilanț făcut de ANSVSA arată că, la 25 octombrie, virusul pestei porcine africane era prezent în 16 județe, iar numărul total de focare era de 1.042, dintre care 15 în exploatații comerciale. De asemenea, au fost înregistrate 136 cazuri la mistreți. În total au fost uciși 354.604 de porci afectați de boală, aproximativ 9% din efectivul de porcine.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Giurgiu