Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: 156 de cetăţeni români, repatriaţi din Italia în contextul restricțiilor impuse din cauza Covid-19

MAE: 156 de cetăţeni români, repatriaţi din Italia în contextul restricțiilor impuse din cauza Covid-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 21 Mai 2020, 15:23
MAE: 156 de cetăţeni români, repatriaţi din Italia în contextul restricțiilor impuse din cauza Covid-19 Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe anunță, joi, revenirea în țară a 156 de cetățeni români din Italia. Repatrierea acestora vine în continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

 

 

Peste 150 de români din Italia au revenit în România miercuri

 

 

Potrivit unui comunicat al MAE, au revenit în siguranță în țară, miercuri seară, 156 de cetățeni români și doi cetățeni străini cu rezidență în România care se aflau pe teritoriul Italiei. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Roma-București.

De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București - Roma, a fost facilitată și repatrierea pentru 132 cetățeni italieni care se aflau pe teritoriul României.

 


 

Câţi români au revenit în ţară începând din 23 februarie

 

 

Premierul României, Ludovic Orban, anunţa, la începutul lunii mai, că, începând cu 23 februarie, 1.279.000 de cetăţeni români au revenit în ţară.

„Din 23 februarie, am monitorizat toate intrările în România. S-au întors 1.279.000 de cetăţeni români. Cei mai mulţi au venit din ţările unde s-a răspândit coronavirusul”, a explicat Ludovic Orban.
 


 

Câți oameni au intrat în țară în primul weekend de relaxare


 

 

Încetarea stării de urgență și înlocuirea cu starea de alertă a creat aglomerație la punctele de trecere a frontierei. Zeci de mii de români au profitat de redeschiderea traficului rutier și s-au îngrămădit să revină în țară formând cozi uriașe.

Potrivit Poliției de Frontieră, duminică, 17 mai, prin  punctele de trecere a frontierei de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de frontieră 29.072 de persoane, cetățeni români și străini,  dintre care  16.987 pe sensul de intrare în țară și 12.085 pe sensul de ieșire, precum  și 13.552 mijloace de transport.

La granița cu Ungaria fluxul de pasageri a fost de 20.999 de persoane, dintre care 12.886 pe sensul de intrare și 8.113 pe cel de ieșire din România, cu 9184 de  mijloace de transport.

Aglomerări similare au avut loc la frontieră și în ziua de sâmbătă, când potrivit Poliției de Frontieră au intrat în țară 8.000 de români. Mai exact, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 21.200 de persoane şi 11.800 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.000 de persoane cu 6.500 de mijloace de transport.  Numărul cetătenilor români (mai putin șoferii de automarfare si lucrătorii transfrontalieri) care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei de la frontiera comună cu Ungaria a fost de aproximativ 8.000.

Amintim că, în ciuda faptului că starea de urgență a expirat în România, autoritățile au păstrat mai multe restricții. Una dintre acestea pevede că persoanele care se întorc în țară din zonele cu risc, care reprezintă principalele focare de COVID-19, vor sta în carantină două săptămâni.  Astfel, duminică, au fost trimise spre izolare sau carantina la locuință de către specialiștii  Direcției de Sănătate Publică 7.074 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   Italia