Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: 60 de muncitori români la o fabrică de prelucrarea cărnii din Marea Britanie, diagnosticați cu COVID-19

MAE: 60 de muncitori români la o fabrică de prelucrarea cărnii din Marea Britanie, diagnosticați cu COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Aug 2020, 16:08
MAE: 60 de muncitori români la o fabrică de prelucrarea cărnii din Marea Britanie, diagnosticați cu COVID-19 Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe anunță, joi, că 60 de români care lucrează la o fabrică din Perthshire au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Fabrica din Marea Britanie a fost închisă, iar muncitorii se află în autoizolare.

 

 

60 de români, infectaţi cu coronavirus la o fabrică din Marea Britanie

 

 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că s-a autosesizat după informațiile apărute despre testarea pozitivă a unor muncitori de la o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire. Autoritățile locale au anunțat că la fabrică lucrează cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă.

“În urma demersurilor reprezentanților Consulatului General al României la Edinburgh, autoritățile locale au precizat că în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, iar 60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2”, au transmis oficialii români într-un comunicat de presă.

 

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Niciunul dintre muncitorii români nu vrea să se întoarcă acasă

 

 

Fabrica a fost închisă la data de 17 august. Toți angajații sunt în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiază de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   COVID-19,   coronavirus