Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: 9 români, angajați la o fermă în Spania au fost testați pozitiv pentru COVID-19

MAE: 9 români, angajați la o fermă în Spania au fost testați pozitiv pentru COVID-19

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Aug 2020, 16:58
MAE: 9 români, angajați la o fermă în Spania au fost testați pozitiv pentru COVID-19 FOTO: Pixabay.com Eveniment

Nouă cetățeni români, angajați la o fermă din Spania, au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. În prezent, acestia sunt izolați în locuințe puse la dispoziție de către angajator. Starea lor de sănătatea este una buna, fiind asimptomatici.

Alte 8 persoane din România, contacți direcți cu cei testați pozitiv sunt în prezent in izolare la domiciuliu. Firma a anunțat că întreg personalul va fi testat pentru noul coronavirus.

 

În cadrul fermei din Spania lucrează 600 de persoane, 300 dintre aceștia fiind cetățeni români

 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul informațiilor apărute în presa spaniolă cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, dar și ca urmare a unei semnalări din partea uneia dintre persoanele infectate, Ambasada României la Madrid a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Totodată, un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat în cursul zilei de 31 iulie la ferma în cauză pentru a obține informații suplimentare din partea angajatorului și autorităților locale, precum și pentru un dialog cu cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective.

Potrivit informațiilor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, la ferma în cauză își desfășoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetățeni români. 9 cetățeni români au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 și se află în prezent în izolare, în locuințe puse la dispoziție de angajator, iar alți 8 cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile. Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare. Persoanele infectate și cele aflate în autoizolare dispun de hrană și bunuri de primă necesitate.

Reprezentanții fermei au subliniat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, cu respectarea condițiilor sanitare. Situația epidemiologică de la ferma în cauză este monitorizată de către Direcția teritorială sanitară Segovia.

MAE precizează că reprezentantul ambasadei a purtat un dialog și cu aproximativ 50 dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea la ferma respectivă.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Ambasada României la Madrid continuă dialogul cu autoritățile spaniole și menține contactul cu angajatorul și cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: 0034 642.525.590; 0034 642.525.490; 0034 91 734 4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 0034 669.362.202

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România

 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat sâmbătă, pentru a 11-a oară la rând, peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, bilanțul total al epidemiei de coronavirus din România arată, în prezent, 52.111 îmbolnăviri depistate și 2.379 de decese legate de infecția cu SARS-CoV-2.