Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE anunță modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, în contextul pandemiei de COVID-19

MAE anunță modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, în contextul pandemiei de COVID-19

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Aug 2020, 20:21
MAE anunță modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, în contextul pandemiei de COVID-19 Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat într-un comunicat măsurile autorităților egiptene, cu privire la intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egiptene. Acestea vor intra în vigoare începând cu data de 15 august 2020 și îi vizează și pe cetățenii români care își doresc să intre în țară.

Cetățenii străini care se deplasează în Egipt trebuie să prezinte un test pentru molecular negativ (de tip PCR) pentru SARS-CoV-2. Acesta trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei.

 

MAE a anunțat modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt:

 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile egiptene au anunțat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare la data de 15 august 2020.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile egiptene, cetățenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetățenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh.

Totodată, potrivit noilor măsuri, persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localități aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în condițiile menționate anterior.

Informații cu privire la noua măsură sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României la Cairo, la următorul link: https://cairo.mae.ro/local-news/1135.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: 002027359546, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 002027359546.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/52005 și https://cairo.mae.ro/.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Externe (MAE),   MAE