Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: Cei opt elevi de la un liceu din Iași aflați în Sri Lanka în timpul atentatelor au revenit în România

MAE: Cei opt elevi de la un liceu din Iași aflați în Sri Lanka în timpul atentatelor au revenit în România

Un articol de: Ioana Ungureanu - 23 Apr 2019, 14:30
Foto: Facebook/ North East Today Eveniment

Cei opt elevi de la un liceu din Iași aflați în Sri Lanka în timpul atentatelor au revenit în România, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

La data de 23 aprilie, din cauza evoluțiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iași aflat într-un schimb de experiență în acest stat, a revenit, în siguranță, în România.

Aceștia au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ambasadei României la Colombo și al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortați de poliția locală până la Aeroportul Internațional din Colombo.

Totodată, pentru facilitarea conexiunii către București, cetățenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha.

Reprezentanții Ambasadei României la Colombo au menținut legătura în permanență cu autoritățile locale și cu cetățenii români, aceștia fiind în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Ambasada României la Colombo menţine situația în atenție, fiind în contact cu cetățenii români aflați pe spațiu și cu autoritățile locale, pentru acordarea de asistență consulară.

Celula de Criză a MAE își continuă activitatea și se vor transmite noi date pe măsură ce vor fi obținute și transmise de către Ambasada României la Colombo – Sri Lanka.

Ambasadorul României în Sri Lanka a declarat în exclusivitate pentru B1 TV că niciunul dintre turiștii români nu a zis că vrea să îşi întrerupă sejurul (VIDEO și detalii AICI)

În atentatele teroriste din Sri Lanka au murit peste 320 de oameni, iar alți 500 de oameni au fost răniți.

Atentatele au fost revendicate de gruparea teroristă ISIS.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Sri Lanka
 
 
 
Loading...