Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE, după ce BEC a spus că pot fi create noi secţii de vot în diaspora: „Suntem în proces intern de evaluare”

MAE, după ce BEC a spus că pot fi create noi secţii de vot în diaspora: „Suntem în proces intern de evaluare”

Un articol de: - 08 Noi 2014, 16:26
MAE, după ce BEC a spus că pot fi create noi secţii de vot în diaspora: „Suntem în proces intern de evaluare” Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă, că se află " într-un proces de evaluare, privind atribuţiile ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor BEC", după ce BEC a ţinut să precizeze că nu există impedimente legale pentru organizarea unor noi secţii de votare în străinătate. .

MAE "a luat notă" de precizările BEC şi a constatat că, deşi iniţial "din Hotărârea BEC nr.4H/4.11.2014 nu rezulta temeiul legal privind înfiinţarea de noi secţii de votare", în urma unor "precizări suplimentare" cerute de minister, BEC a comunicat "explicit existenţa temeiului legal pentru completarea listei secţiilor de votare în străinătate".

„Înţelegând că, din momentul emiterii, în noaptea de 7/8 noiembrie 2014, a adresei nr.1391 ic/BEC/P/2014 şi comunicatului nr. 30, BEC (…) a creat cadrul legal pentru exercitarea de către autoritatea publică centrală cu competenţă exclusivă în organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate", MAE informează că se află "într-un proces intern de evaluare consolidată pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor, deciziilor, adreselor şi comunicatelor emise de BEC".

Biroul Electoral Central a arătat într-un comunicat că organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate este de competenţa exclusivă a MAE.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul de Externe,   bec