Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: Încă doi români aflați în vacanță în Grecia, în Paralia Katerini și în Insula Thassos, testați pozitiv pentru noul coronavirus

MAE: Încă doi români aflați în vacanță în Grecia, în Paralia Katerini și în Insula Thassos, testați pozitiv pentru noul coronavirus

Un articol de: George Lupu - 09 Iul 2020, 14:14
MAE: Încă doi români aflați în vacanță în Grecia, în Paralia Katerini și în Insula Thassos, testați pozitiv pentru noul coronavirus Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit datelor comunicate joi de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetățean român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

Cetățeanul român aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, iar starea sa de sănătate este bună. Reprezentanții oficiului consular au contactat cetățeanul român și sunt pregătiți să acorde asistență consulară dacă situația o va impune.

Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a contactat telefonic Consulatul General al României la Salonic, semnalând faptul că a fost anunțat de autoritățile elene asupra rezultatului pozitiv la testarea efectuată la intrarea pe teritoriul Greciei, starea acestuia de sănătate fiind de asemenea bună.

Ambasada României la Atena a întreprins demersuri de urgență pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităților centrale vizând situația cetățenilor români depistați pozitiv.

 

Procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată

 

MAE anunță că procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore.

Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

De asemenea, conform aceleiași surse oficiale, începând cu data 9 iulie 2020, completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era valabil inițial.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

MAE reamintește că nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt precizate și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public privind testarea tuturor turiștilor la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, Ambasada României la Atena a solicitat clarificări autorităților elene competente care au menționat că, la acest moment, testarea se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile.

Aceste precizări au loc în contextul în care agenția de presă novinite.com a anunțat că Grecia a luat decizia radicală de a testa toate persoanele care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, ca urmare a înregistrării unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee).

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

 

Caz de coronavirus în rândul unei turiste românce care a ignorat protocoalele sanitare din Grecia

 

Amintim faptul că o  turistă româncă, a fost testată pozitiv pentru Covid-19, în Creta. Aceasta ar fi ignorat flagrant protocoalele de siguranță sanitară din Grecia după ce ar fi călătorit în jurul insulei Creta timp de cel puțin 72 de ore de la sosirea ei.

Acesta este primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul turiștilor străini din Insula Creta, depistat sâmbătă. Românca venise în Grecia cu intenția de a petrece o vacanță relaxantă de vară pe una dintre cele mai populare insule ale țării.

Românca a fost depistată cu coronavirus după ce a ajuns pe Aeroportul Internațional Heraklion, i s-a prelevat probe pentru un test de coronavirus așa cum este specificat de protocoalele stricte instituite de guvernul elen, scrie greece.greekreporter.com.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Grecia