Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE se arată deosebit de preocupat: 'Implicarea în mod special a Rusei este esenţială'

MAE se arată deosebit de preocupat: 'Implicarea în mod special a Rusei este esenţială'

Un articol de: - 25 Mai 2018, 20:43
MAE se arată deosebit de preocupat: 'Implicarea în mod special a Rusei este esenţială' Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se arată "deosebit de preocupat" de concluziile investigaţiei Echipei Comune de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) a doborârii aeronavei malaeziene la bordul căreia se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa, care include experţi din Olanda, Ucraina, Malaysia, Australia şi Belgia, cuprinse în raportul interimar publicat în cursul zilei de 24 mai 2018. 

"În aplicarea Rezoluţiei 2166/2014 a Consiliului de Securitate al ONU, MAE consideră esenţială implicarea în mod special a Federaţiei Ruse pentru a-i aduce pe cei responsabili de această tragedie în faţa justiţiei. 
România, alături de celelalte state membre ale UE, a sprijinit adoptarea la 25 mai 2018 a Declaraţiei Înaltului Reprezentant al UE / Vicepreşedintelui Comisiei Europene, Federica Mogherini, în numele Uniunii Europene privind rezultatele anchetei JIT în privinţa doborârii aeronavei MH17", se arată într-un comunicat al MAE, transmis vineri. 

La 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam - Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului). 

În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean care deţinea şi cetăţenia română. Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia, precizează MAE

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   MAE,   MH17