Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: Printre victimele atacului din Munchen NU se află cetățeni ROMÂNI, conform datelor obţinute până în acest moment

MAE: Printre victimele atacului din Munchen NU se află cetățeni ROMÂNI, conform datelor obţinute până în acest moment

Un articol de: - 23 Iul 2016, 11:52
MAE: Printre victimele atacului din Munchen NU se află cetățeni ROMÂNI, conform datelor obţinute până în acest moment foto: sursazilei.ro Eveniment

În urma verificărilor, până în acest moment, printre victimele atacului din Munchen nu se află cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

 „În continuarea informațiilor privind atacul produs în Munchen, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a demarat procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români. Astfel, conform datelor obţinute, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români”, se arată în comunicat, conform Libertatea.

Întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin  în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situaţia o impunea.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, au fost puse la dispoziţia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Situația continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi la nivelul Consulatului General al României la Munchen.

Citeşte mai multe despre:   victime,   romani,   atac,   Germania,   Munchen,   MAE