Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: 330 de români au fost repatriați din Spania, în timp ce 41 de spanioli, aflați în România, au revenit în țara lor

MAE: 330 de români au fost repatriați din Spania, în timp ce 41 de spanioli, aflați în România, au revenit în țara lor

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Apr 2020, 21:52
MAE: 330 de români au fost repatriați din Spania, în timp ce 41 de spanioli, aflați în România, au revenit în țara lor Foto: Pixabay Eveniment

Un număr de 330 de români din Spania au revenit în România, vineri, cu două curse aeriene operate de o companie privată, dinspre Barcelona și Madrid, informează Ministerul Afacerilor Externe, pe fondul demersurilor întreprinse pentru repatrierea cetățenilor aflați peste hotare cu titlu temporar, la care s-au raliat și Ministerul Afacerilor Interne, și Ministerul Transporturilor.
 

Români repatriați din Spania, spanioli repatriați din România

 

Totodată, pe rutele inverse au fost repatriați în siguranță și 41 de cetățeni spanioli, explică MAE, care a reînnoit cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe non-esențiale.

„De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă”, arată același comunicat.

Comunicatul integral emis de MAE:

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în țară a 330 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona și dinspre Madrid, operate de o companie privată.  
 
De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE si ale Ambasadei Spaniei la București, cele două curse aeriene, pe ruta București - Madrid și respectiv București – Barcelona, au permis repatrierea în siguranță și a 41 cetățeni spanioli.
 
MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Spania