Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAE: România sprijină Republica Moldova în demararea procesului de vaccinare

MAE: România sprijină Republica Moldova în demararea procesului de vaccinare

Un articol de: Raluca Tindeche - 27 Ian 2021, 21:21
MAE: România sprijină Republica Moldova în demararea procesului de vaccinare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

România sprinijă Republica Moldova în privința demarării campaniei de vaccinare, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.  

''O delegație a României, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, va avea joi, 28 ianuarie 2021, la Chișinău, discuții pregătitoare cu autoritățile responsabile ale Republicii Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

Delegația din România va împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova.'', se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe. 

 

Peste 40.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

 

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 42.326 de persoane. De asemenea, au fost înregistrate 101 reacţii adverse minore, alte două reacţii fiind în curs de investigare.

''Potrivit CNCAV, datele puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, arată că în ultimele 24 de ore au fost administrate 42.326 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, la un număr de 42.326 persoane, din care: 25.718 persoane vaccinate cu 1 doză; 16.608 persoane vaccinate cu 2 doze.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 570.704, la un număr de 513.429 persoane, din care: 456.154 persoane vaccinate cu 1 doză; 57.275 persoane vaccinate cu 2 doze.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 101 reacţii adverse la nivelul centrelor de vaccinare, fiind vorba despre reacţii comune şi minore, din care: 16 reacţii de tip local; 85 reacţii generale.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare începând din 27 decembrie 2020 este de 1.384 reacţii comune şi minore, din care: 403 reacţii de tip local cu durere la locul injectării; 981 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

"Menţionăm că 2 reacţii adverse sunt în curs de investigare", a transmis CNCAV.

Citeşte mai multe despre:   MAE