Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Magistrații au respins cererea lui Mihai Necolaiciuc de eliberare condiționată: Fostul director al CFR rămâne în închisoare

Magistrații au respins cererea lui Mihai Necolaiciuc de eliberare condiționată: Fostul director al CFR rămâne în închisoare

Un articol de: - 29 Oct 2014, 10:19
Magistrații au respins cererea lui Mihai Necolaiciuc de eliberare condiționată: Fostul director al CFR rămâne în închisoare Foto: jurnalul.ro Eveniment

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la patru ani și şase luni de închisoare pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro, rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 i-au respins cererea de liberare condiţionată, informează Mediafax.

Mihai Necolaiciuc poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti.

Dacă şi Tribunalul Bucureşti îi respinge cererea, Necolaiciuc se poate adresa din nou judecătorilor cu o cerere de liberare condiţionată în luna ianuarie a anului viitor.

Fostul director general al CFR a cerut, marți, Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat din penitenciar, după doar 11 zile de la condamnarea la patru ani și şase luni de închisoare din dosarul în care a fost găsit vinovat pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro.

"În doi ani și jumătate, cât timp s-a judecat acest dosar la Judecătoria Sectorului 1, s-a ajuns la concluzia că sunt nevinovat și am fost achitat. După trei înfățișări, Curtea de Apel m-a condamnat. Eu nu acuz pe nimeni, însă vă rog să admiteți această rugăminte de eliberare, pentru că mai am alte trei dosare și nu vreau să îmi construiesc apărarea. În aceste condiții nu pot face acest lucru", a spus, în fața instanței, Mihai Necolaiciuc.

Avocații fostului director general al CFR și-au apărat clientul invocând faptul că sunt îndeplinite toate condițiile admiterii cererii de liberare condiționată și că Mihai Necolaiciuc a executat mai mult de jumătate de pedeapsă în arest preventiv.

"În ceea ce privește îndreptarea și reeducarea, pot să vă spun că este îndeplinită și această condiție, dovadă fiind și caracterizarea lui de la arest, el neavând nicio abatere, prezentând în permanență un comportament pozitiv", a spus unul dintre avocații lui Necolaiciuc.

Apărarea a subliniat faptul că fostul director general al CFR a stat în spatele gratiilor peste 800 de zile, dar și faptul că Mihai Necolaiciuc se află sub control judiciar în alte două dosare.

"Eliberarea lui condiționată nu creează o perturbare a liniștii publice", a arătat un alt avocat al lui Necolaiciuc.

Pe de altă parte, reprezentantul Ministerului Public a cerut respingerea acestei solicitări și a invocat raportul comisiei de la Penitenciarul Rahova, în care se arată că momentul liberării condiționate poate fi amânat.

Citeşte mai multe despre:   eliberare conditionata