Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Magistratul șef al Armatei americane în Europa, vizită de lucru la Parchetul Militar 

Magistratul șef al Armatei americane în Europa, vizită de lucru la Parchetul Militar 

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Aug 2019, 15:13
Magistratul șef al Armatei americane în Europa, vizită de lucru la Parchetul Militar  Foto: pixabay.com Eveniment

Magistratul șef al Armatei americane în Europa, colonelul Ian Iverson, a vizitat, miercuri, sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Public. 

Unul dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirii dintre delegația americană și reprezentanții Ministerului Public s-a referit la cazuistica parchetelor militare și particularitățile urmăririi penale în acest domeniu. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Ministerului Public: 

În cursul zilei de ieri, 21 august 2019, o delegație condusă de domnul colonel Ian Iverson, magistrat șef al Armatei americane în Europa, a efectuat o vizită la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Din partea Ministerului Public, la întâlnire au participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casție și Justiție, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, domnul general de brigadă magistrat Codruț Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, domnul general – locotenent magistrat Ion Alexandru, procuror militar șef adjunct al Secției Parchetelor Militare, domnul colonel magistrat Ionel Corbu, prim-procuror militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, precum și procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Din delegația americană au mai făcut parte domnii locotenent-colonel John W. Caulwell,  șeful Diviziei Naționale de Drept de Securitate, și locotenent-colonel James Robert JR McKee, șeful Departamentului de Drept Străin, precum și domnul avocat Flavius Graur-Vârtopeanu, ofițer de legătură la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Principala temă a întrevederii a fost reprezentată de cazuistica parchetelor militare și particularitățile urmăririi penale în acest domeniu specific de competență, în special din perspectiva acordurilor și tratatelor internaționale la care România este parte, referitoare la forțele sale militare aflate în teatre de operații în străinătate, în calitate de țară membră NATO, precum și la forțele militare străine staționate pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost relevată buna colaborare între instituțiile reprezentate de participanți și perspectiva dezvoltării acesteia, în limitele atribuțiilor legale.

Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Citeşte mai multe despre:   Parchetul Militar,   Ian Iverson