Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAI: 79 de sesizări privind diverse incidente, de la deschiderea urnelor (VIDEO)

MAI: 79 de sesizări privind diverse incidente, de la deschiderea urnelor (VIDEO)

Un articol de: - 16 Noi 2014, 11:09
MAI: 79 de sesizări privind diverse incidente, de la deschiderea urnelor (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment
UPDATE 14:00 De la deschiderea urnelor au fost făcute 79 de sesizări privind diferite incidente în secțiile de votare, iar 25 dintre acestea nu s-au confirmat, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

70% dintre sesizări au fost făcute în mediul rural, iar 72% dintre acestea au fost  raportate prin numărul unic de urgență 112. În prezent, se fac verificări în 20 de cazuri privind coruperea alegătorilor.

În Vrancea se fac cercetări după ce mai multe persoane pentru care au fost depuse cereri pentru urna mobilă au venit să voteze la secție. De asemenea, în Gorj se investighează cazuri în care cererile de a vota cu urna specială nu au fost făcute la timp.

La Tulcea un membru al unei secții de votare i-a înmânat unui bărbat două buletine de vot pe care acesta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă. Iar, în Capitală, o perosană a fost amendată cu 1.500 lei după ce a scandat numele unui candidat la ieșirea de la vot. Tot în București, un bărbat a încercat să voteze la altă secție decât cea la care este arondat. El a refuzat sa părăsească secția în care nu avea dreptul să voteze și a fost nevoie de inteventia polițiștilor.

MAI: 79 de sesizări privind diverse incidente


Un număr de șase sesizări privind diverse incidente au fost făcute, duminică, până la ora 11:00, de la deschiderea urnelor, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În acest sens a fost deschis un dosar penal în Bacău unde un bărbat de 35 ani și-a fotografiat buletinul de vot în cabină. De asemenea, în Gorj unui bărbat i s-a deschis dosar penal după ce a agresat fizic și verbal o altă persoană.

În același timp, la Călărași, a fost dată o amendă de 1.500 lei pentru continuarea propagandei electorale.

Nu în ultimul rând, la Bistrița, se fac cercetări după ce ACL a făcut plângere privind mita electorală, mai mulți cetățeni din Rusu Bârgăului au găsit, duminică dimineață, pungi cu ulei, zahăr și făină, care erau atârnate de porţile caselor și care nu erau inscripţionate, dar pe care reprezentanţii ACL Bistriţa-Năsăud le atribuie adversarilor politici de la PSD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, toate semnalările vor fi verificate punctual.


Citeşte mai multe despre:   MAI,   incidente