Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAI a solicitat convocarea Comisiei Centrale pentru Recensământ. Dușa: Nu este o măsură politică, ci una legală

MAI a solicitat convocarea Comisiei Centrale pentru Recensământ. Dușa: Nu este o măsură politică, ci una legală

Un articol de: - 10 Aug 2012, 10:11
MAI a solicitat convocarea Comisiei Centrale pentru Recensământ. Dușa: Nu este o măsură politică, ci una legală Foto: stiri.rol.ro Eveniment

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a solicitat Institutului Naţional de Statistică să convoace reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011.

Reuniunea ar urma să aibă loc în 14 august, la ora 09:00, la sediul MAI.

Solicitarea MAI vine în contextul stabilirii exacte a numărului de cetățeni români cu drept de vot de pe teritoriul României, în vederea stabilirii numărului exact de votanți care trebuiau luați în considerare la referendumul din 29 iulie.
Mircea Dușa a precizat pentru B1TV a precizta că solicitarea convocări comisiei nu este o chestiune politică ci una legală, care are ca scop finalizarea datelor preliminarii de la recensământ, în vederea obținerii unui rezultat final.

”Am constituit comisia de recensământ (format din secretari de stat de la ministere și din ministrul de Interne), pentru a respecta Legea recensământului” a precizat Dușa.

În opinia președintelui, rezultatele preliminare ”Pentru că între timp s-a schimbat guvernul și s-au schimbat secretarii de stat și era nevoie să fie nominalizate persoanele de la minister care au atribuții legate de recensământ.”

Potrivit Mediafax, Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor a amânat, la sfârşitul lunii mai, pentru a doua oară, validarea rezultatelor preliminare ale recensământului, din "motive organizatorice". Prezentarea rezultatelor preliminare ale recensământului a mai fost amânată o dată, în 21 mai, pe motiv că schimbările în componenţa Comisiei Centrale a Recensământului nu au permis reunirea în şedinţă de lucru.

Datele preliminare ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 trebuiau să fie publicate în 23 mai 2012, iar acestea urmau să fie validate de Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, care trebuia să aprobe şi textul comunicatului de presă prin care să fie anunţate aceste date.

INS anunţa în comunicatul transmis pe 2 februarie privind primele estimări ale recensământului de anul trecut, că aproximativ 2,8% din gospodării nu au putut fi recenzate, ceea ce echivalează cu circa un milion de persoane, luând în calcul familia medie din România, de 2,7-2,8 persoane.

Dușa, despre convocarea comisiei pentru recensământ
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa