Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mai bine săraci, decât să muncească! Într-o comună din Vâlcea, asistații social refuză locurile de muncă: "Munca e grea, iar salariile mici"

Mai bine săraci, decât să muncească! Într-o comună din Vâlcea, asistații social refuză locurile de muncă: "Munca e grea, iar salariile mici"

Un articol de: - 15 Apr 2015, 12:43
Foto: craiovaforum.ro Eveniment

Mai bine la mila statului, decât să muncească. Asistații social dintr-o comună din Vâlcea refuză locurile de muncă oferite de o fabrică de confecții și preferă să trăiască în sărăcie. Explicația lor? Munca e prea grea, iar salariile sunt mici.

„Când am adus acest investitor în Bărbăteşti, am crezut că se vor bate oamenii pe cele 300 de locuri de muncă. Din păcate, nu a fost aşa. Fabrica are acum doar 28 de angajaţi din toată zona, de pe lângă Horezu. Degeaba am lipit afişe prin staţiile de autobuz şi am mers prin comune, pe la primării, să le spunem că avem locuri de muncă, că organizăm cursuri de calificare. N-a venit nimeni, oamenii nu vor să muncească”, a declarat primarul Constantin Banacu, scrie Adevărul

Deranjat de refuzul localnicilor, edilul a cerut ajutor în străinătate. Răspunsul nu a fost mult așteptat astfel că, Bangladeshul ar putea trimite la Bărbăteşti câteva zeci de muncitoare.

„La o întâlnire a Camerei de Comerţ şi Industrie, am zis că suntem dispuşi să apelăm şi la forţă de muncă din China sau Filipine. La scurt timp am primit un telefon din partea unui reprezentant al Ambasadei Republicii Bangladesh în România. Mi-a spus că ei au oameni în Piteşti şi în alte câteva oraşe, şi că ar putea trimite şi la noi muncitoare, că sunt foarte  bune în domeniul confecţiilor textile. M-aş bucura să aducă măcar 50 sau 60 de persoane, că avem unde să le cazăm”, a declarat Banacu.

Pentru munca prestată, muncitoarele din Bangladesh ar urma să primească salariul minim pe economie, dar şi bonuri de masă şi cazare în două şcoli dezafectate din comună.

Citeşte mai multe despre:   Bangladesh ,   Valcea,   locuri de munca
 
 
 
Loading...