Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAI cumpără 450 de autoturisme Dacia Duster, preţul unei maşini fiind de 11.000 de euro

MAI cumpără 450 de autoturisme Dacia Duster, preţul unei maşini fiind de 11.000 de euro

Un articol de: - 09 Oct 2014, 13:04
MAI cumpără 450 de autoturisme Dacia Duster, preţul unei maşini fiind de 11.000 de euro Eveniment

Ministerul Afacerilor Interne va achiziţiona 450 de autoturisme Dacia Duster 4X4, care vor intra în dotarea structurilor MAI din 20 octombrie până la sfârşitul lunii noiembrie, preţul unei maşini fiind de 11.000 de euro, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog.

Aceasta a precizat că, în urmă cu aproximativ o lună, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunțat intenția achiziționării de autovehicule, în contextul numărului scăzut de autospeciale destinate structurilor operative pentru misiuni de patrulare și intervenție în stradă.

"Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută. Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne - incluzând aici Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență - avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achiziție importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizându-se în anul 2006", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit unui comunicat transmis de minister.

Monica Dajbog a arătat că au fost făcute şi demersuri pentru achiziționarea de către MAI, din venituri proprii, a unui număr important de autovehicule destinate misiunilor de patrulare și intervenție la evenimente.

În acest sens, în urma rectificării bugetare, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 31 de milioane de euro pentru creşterea numărului de autovehicule la structurile MAI, aceşti bani provenind dintr-un total de 57 de milioane de euro, bani obţinuţi de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii. Diferenţa de 26 de milioane de euro urmează să fie cheltuită în 2015, tot pentru achiziţionarea de autovehicule.

De asemenea, în urma rectificării bugetare, au fost asigurate şi fondurile necesare pentru plata combustibilului, pieselor de schimb, a utilităţilor, dar şi pentru expertizele medico-legale rămase neachitate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Dajbog a adăugat că, tot în urma rectificării bugetare, MAI a obţinut şi banii necesari achitării drepturilor de echipament rămase restante pentru lunile ianuarie-martie 2014, banii urmând să intre în conturile poliţiştilor până la sfârşitul lunii octombrie, astfel încât, începând din noiembrie, să nu mai existe nicio restanţă la acest capitol.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, de aceste măsuri vor beneficia cei 137.000 de angajaţi ai MAI, autovehiculele noi asigurând condiții mai bune de desfășurare a misiunilor pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Citeşte mai multe despre:   Dacia Duster,   Ministerul de Interne