Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAI: În al doilea tur de scrutin au existat 504 situații de încălcari ale legii (VIDEO)

MAI: În al doilea tur de scrutin au existat 504 situații de încălcari ale legii (VIDEO)

Un articol de: - 17 Noi 2014, 10:20
MAI: În al doilea tur de scrutin au existat 504 situații de încălcari ale legii (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Ministerul Afacerilor Interne a făcul luni dimineață o nouă informare privid modul în care s-a desfășurat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Astfel, la nivel național au existat 504 sutuații de încălcari ale legii, de două ori mai puține decât în 2009. Jumătete dintre sesizări nu s-au confirmat. Totodată s-au înregistrat 65 de contravenții și au fot date 16 avertismente scrise, precum și amenzi în valoare de 32.600 de lei. Cele mai multe dintre sesizări se referă la continuarea campaniei electorale și la sfătuirea cetățenilor cu cine să voteze, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Au existat și 124 de sesizări cu privire la fapte penale. S-a constat comiterea a 96 de infractiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoan. Faptele vizează coruperea alegătorilor, votul multiplu sau violarea confidențialității votului.

De asemenea, pe percursul zilei de diminică, în întraga țară au fost organizate 513 filtre rutiere prin care s-au verificat  sesizări privind turismul electorale.

MAI, informare privind neregulile la vot


Citeşte mai multe despre:   MAI,   nereguli