Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mai mulți părinți au reclamat școlile și grădinițele de abuz după ce au cerut la înscrierea copilului analize contra cost

Mai mulți părinți au reclamat școlile și grădinițele de abuz după ce au cerut la înscrierea copilului analize contra cost

Un articol de: B1 TV - 04 Sep 2014, 08:26
Foto: satmareanul.net Eveniment

Mai mulţi părinţi au reclamat că unele şcoli şi grădiniţe solicită, la înscrierea copilului, analize medicale contra cost. Asta în condiţiile în care potrivit legii în vigoare toate controalele la început de an şcolar sunt gratuite. Cererea unităţilor de învăţământ este considerată un abuz de către Inspectoratul Şcolar la Municipiului Bucureşti.

Eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Reprezentanţii Inspectoratului Școlar al Municipiului București susţin că orice solicitare privind analize suplimetare este abuzivă.

”Orice cerință suplimentară de a efectua analize medicale suplimentare privind starea de sănătate reprezintă din punctul de veder al Inspectoratului un abuz pentru că după cum știți , învățământul este gratuit. Inspectoratul școlar nu acceptă pretinderea unor analize suplimentare care îi pune pe părinți în situația de a plăti suplimentar, eu știu, evaluarea stării de sănătate”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Răspunsul inspectoratului vine după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că şcolile în care şi-au înscris copiii solicită alte analize la început de an, contra cost.

”În momentul in care spunem că educația este gratuită în România nu putem să punem analize contracost în afara acestei liste, fiind obligatorii la înscriere. Fără discuție că dacă se adeverește că școli publice, unde educația este gratuită prin lege, cer alte analize decât cele prevăzute în legea educației, este un abuz”, a afirmat Ana Maița, președintele Asociației Mame pentru Mame.

Medicii, la rândul lor, spun că eliberarea adeverinţei medicale este gratuită, potrivit reglementărilor sanitare în vigoare. Doar în cazul în care medicul de familie are o suspiciune de boală, atunci el este primul care trimite copilul la investigaţii şi consult de specialitate.

Citeşte mai multe despre:   parinti,   abuz
 
 
 
Loading...