Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAI: Percheziții la jucători de fotbal din Liga a II-a / Sportivii, șantajați de cămătari

MAI: Percheziții la jucători de fotbal din Liga a II-a / Sportivii, șantajați de cămătari

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Noi 2020, 11:45
MAI: Percheziții la jucători de fotbal din Liga a II-a / Sportivii, șantajați de cămătari Foto: pixabay.com Eveniment

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a anunțat că, vineri, sunt efectuate mai multe percheziții domiciliare într-un dosar în care sunt implicați cămătari și fotbaliști ai unei echipe din Liha a II-a.


 

Percheziții la jucători de fotbal din Liga a II-a


 

În județele Brăila, Mureș și Buzău, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, luare și dare de mită, anunță Monica Dajbog (MAI).

Este vorba despre un dosar în care există informații că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 și pentru obținerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

“La momentul comiterii faptelor aceștia aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal în liga a II-a. Jucătorii au fost determinați să aibă această conduită, prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă”, a precizat Monica Dajbog.

MAI: Jucătorii unei echipe din Liga a II-a de fotbal, şantajaţi de cămătari să piardă meciuri


 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

MAI desfășoară, vineri, 56 de percheziții în țară


 

După perchezițiile de amploare ale DIICOT din ‘Ziua Z’, Ministerul Afacerilor Interne condus de Marcel Vela desfășoară alte 56 de percheziții în țară.

Sunt vizate dosare penale de contrabandă, camătă, șantaj, evaziune fiscală și uz de fals, dar și luare de mită și nerespectarea regulilor armelor și munițiilor.

„Ziua Z, așa cum a fost numită, a fost debutul unui plan operativ de mare complexitate, pus în aplicare la nivel național de echipe ale Poliției, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei, cu acțiuni în cascadă menite să destrcutureze grupurile de crimă organizată.

Astăzi anunțăm noi acțiuni de impact. În acest moment, sunt în derulare 56 de percheziții domiciliale la nivel național, ce vizează dosare penale în care se fac cercetări pentur mai multe infracțiuni grave: constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, camătă, șantaj, evaziune fiscală și uz de fals, luare de mită și dare de mită, nerespectare regimurilor armelor și munițiilor.

În județele Brăila, Mureș și Buzău, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bărila, efectuează șase percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere într-un dosar pensal pentru camătă, luare și dare de mită.

În Maramureș și Bistrița Năsăud au loc 14 percheziții, într-un dosar penal pentru infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, evaziune fiscală și spălare de bani.

În București și Ilfov sunt efectuate 6 percheziții într-un dosar de înșelăciune și uz de fals, fiind efectuare 6 percheziții.

Personaele reținute vor fi conduse la audieri. În funcția evoluției în fiecare caz, Poliția Română va oferi infromații suplimentare”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt în MAI, în timpul unei conferințe de presă.


 

Citeşte mai multe despre:   Monica Dajbog,   Ministerul Afacerilor Interne,   perchezitii,   Liga a II-a,   fotbal,   camatarie