Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MAI: Toate secțiile de votare au fost deschise la timp. Nerespectarea legii electorale aduce sancțiuni (VIDEO)

MAI: Toate secțiile de votare au fost deschise la timp. Nerespectarea legii electorale aduce sancțiuni (VIDEO)

Un articol de: - 02 Noi 2014, 08:19
MAI: Toate secțiile de votare au fost deschise la timp. Nerespectarea legii electorale aduce sancțiuni (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne a făcut, prima informare după deschiderea urnelor de votare, duminică, la ora 08:00, făcând precizări referitoare a desfășurarea alegerilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, în secția de vot e interzisă staționarea oricărei persoane mai mult decât timpul necesar acordat votului.

Au dreptul de a vota persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani cu acte de identitate valabile, iar alegătorii trebuie să voteze la secția unde sunt arondați.

Pentru persoanele care împlinesc dumincă vârsta de 18 ani, serviciile de evidență a persoanelor și-au moficicat programul de lucru, fiind deschise până la ora 21:00.

În cazul unor incidente, votul va fi suspendat în secțiile de votare în care acesta s-a petrecut. În timpul suspendării, urnele, ștampilele și celelalte documente rămân sub pază permanentă.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că amenzile ajung la 4.500 lei pentru propagandă electorală.

Peste 58.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, dintre care aproximativ 31.300 de poliţişti, 12.500 de jandarmi, 3.600 de poliţişti de frontieră şi 10.000 de pompieri, vor fi mobilizaţi la alegerile prezidenţiale.

Scrutinul de duminică pentru alegerea noului şef al statului a început la ora 07:00 şi se va încheia la 21:00.

MAI, prima informare după deschiderea secțiilor de votare


Citeşte mai multe despre:   MAI,   informare