Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mama copilului ucis de câine îndeamnă oamenii să iasă la protest: Citeşte primul ei mesaj public despre această dramă

Mama copilului ucis de câine îndeamnă oamenii să iasă la protest: Citeşte primul ei mesaj public despre această dramă

Un articol de: - 05 Sep 2013, 13:29
Mama copilului ucis de câine îndeamnă oamenii să iasă la protest: Citeşte primul ei mesaj public despre această dramă Eveniment
Familia băieţelului de 4 ani ucis de maidanezi în zona Parcului Tei îşi conduce copilul pe ultimul drum. Femeia îndeamnă pe oameni să participe la acțiunea de protest organizată vineri în Capitală pe tema câinilor maidanezi.

Mama lui Ionuţ nu a avut puterea de a da declaraţii despre drama pe care o trăieşte, însă a postat un mesaj pe pagina ei de Facebook referitoare la această situaţie dramatică.

Femeia invocă în mesaj Articolul 1, aliniatul 5 din Constituţia României - "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie." -, şi Articolul 22, aliniatele 1 şi 2 - (1) "Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate", (2) "Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant".

"Aş vrea să înţeleg cum se garantează «integritatea fizică şi psihică a unei persoane» din moment ce haitele sălbatice de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?!?", scrie aceasta pe contul ei de Facebook.
Mama micuţului îi roagă pe oameni să mergă la mitingul organizat vineri, în Piața Romană din Capitală, în memoria băieţelului ei şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi.


"Vrem ridicarea definitivă a câinilor maidanezi de pe stradă. Haideți să ne strângem cât mai mulți pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate și eficiente pentru asigurarea dreptului la viață, liniște și siguranță, pentru noi și familiile noastre. Nu mai vrem copii mutilați și uciși de câini fără stăpân. Nu mai vrem să fim terorizați de câinii maidanezi. Baiețelul de patru ani nu e primul copil ucis. Mâine, copilul oricăruia dintre noi se poate afla în pericol", îndeamnă organizatorii.


Sute de persoane au venit la ceremonia de înmormântare a băiețelului de patru ani, sfâșiat de câini maidanezi în zona Parcului Tei din București.