Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mamă de gemeni, la 13 ani. ”Minora declară că şi-a dorit această sarcină”

Mamă de gemeni, la 13 ani. ”Minora declară că şi-a dorit această sarcină”

Un articol de: - 02 Mar 2018, 15:48
Foto: shannonside.ie Eveniment

O copilă de 13 ani din localitatea Roznov, judeţul Neamţ, a născut gemeni la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, dar doar unul dintre bebeluși a supraviețuit. 

Fata a născut prin cezariană la începutul lunii decembrie. La momentul intervenţiei, ea era însărcinată în luna a şasea, precizează Adevărul.  

”Fetiţa în vârstă de 13 ani a adus pe lume doi copii, unul de 600 de grame şi celălalt de 500 de grame, la vârsta de gestaţie de 25 de săptămâni, după o sarcină neurmărită. Fetiţa a născut prin cezariană şi, din păcate, pe unul dintre copii l-am pierdut. Celălalt supravieţuieşte şi chiar ne mândrim cu el pentru că are acum 90 de zile şi are 1,5 kilograme. Sigur că mai există paşi mari de făcut, atât în maternitate cât şi după externare. Dar aşa cum am văzut eu implicare familiei fetiţei, lucrurile vor merge bine”, a precizat profesorul Maria Stamatin, şefa clinicii de neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. 

Mama minoră se interesează constant de starea bebeluşului său și vrea să-l ia acasă. 

”Am anunţat Protecţia Copilului, s-a făcut certificat constator de naştere, iar fetiţa a plecat acasă. Şi familia fetiţei şi fetiţa se interesează mereu de copilul aflat în maternitate. Mi-a plăcut modul de gândire al familiei fetiţei pentru că, în general, familia refuză să sprijine aceste fetiţe. Aici nu a fost cazul”, a adăugat Stamatin, citată de Adevărul. 

Tatăl bebeluşului, concubinul mamei minore, are 19 ani. Familiile celor doi concubini au declarat pentru Protecţia Copilului Neamţ că intenţionează să sprijine cuplul în creşterea copilului. 

”Minora declară că şi-a dorit această sarcină, nu că a fost o întâmplare. În plus, avem declaraţii scrise de la ea, de la părinţii ei şi de la părinţii concubinului care atestă că vor sprijini şi moral şi financiar tânărul cuplu, să-şi crească copilul după ce îl vor lua din maternitate. Familia îşi asumă copilul şi îl doreşte acasă”, a precizat Magda Vasilache, purtător de cuvânt al DGASPC Neamţ.   

Citeşte mai multe despre:   mamă minoră,   gemeni