Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Managerul Institutului Oncologic București, pe B1 TV, despre criza citostaticelor. Bogdan Tănase: Acest hiatus în aprovizionarea cu citostatice se va termina săptămâna viitoare, din punctul nostru de vedere (VIDEO)

Managerul Institutului Oncologic București, pe B1 TV, despre criza citostaticelor. Bogdan Tănase: Acest hiatus în aprovizionarea cu citostatice se va termina săptămâna viitoare, din punctul nostru de vedere (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Apr 2021, 11:26
Managerul Institutului Oncologic București, pe B1 TV, despre criza citostaticelor. Bogdan Tănase: Acest hiatus în aprovizionarea cu citostatice se va termina săptămâna viitoare, din punctul nostru de vedere (VIDEO) Foto: pixabay.com Eveniment

Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic din București, a vorbit despre criza citostaticelor, joi, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și a declarat că „acest hiatus în aprovizionarea cu citostatice” s-ar putea încheia săptămâna viitoare. IOB, spune el, derulează o procedură de negociere, „care astăzi și mâine își atinge punctul final”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București, pe B1 TV, despre criza citostaticelor

 

Întrebat la ce se așteaptă în continuare, Bogdan Tănase a declarat: „Eu, în continuare, vreau să vă spun că noi avem o procedură de negociere, care astăzi și mâine își atinge punctul final și practic săptămâna viitoare, din punctul nostru de vedere, acest hiatus în aprovizionarea cu citostatice se va termina”.

El a explicat că, în cadrul procedurii de negociere, „practic se vor cumpăra reperele care ne lipsesc pentru a trata pacienții”.

Întrebat ce a lipsit pentru ca lucrul acesta să se întâmple până acum, managerul IOB a declarat: „A lipsit o politică coerentă de achiziții la nivelul Institutului, care nu a fost dusă timp de un an de zile. Adică practic, timp de un an de zile, noi am stat pe achiziții directe și pe negocieri, ceea ce nu este normal. Nu este o politică normală la nivelul unui spital. (...) Dacă am fi avut încheiat un acord-cadru pentru aceste medicamente, în momentul când medicamentele ne lipseau, și dacă aveam banii necesari, puteam să cumpărăm urgent tot ceea ce ne lipsea. Altfel, în lipsa acestui acord-cadru, pentru a cumpăra ceva trebuie să derulăm o procedură de licitație sau negociere, care este legată de niște constrângeri de timp conform legii”.

Despre această situație a vorbit și Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, care a precizat că speră că situația va fi rezolvată „cât de curând”.

„Aseară am vorbit cu domnul manager de la IOB și m-a anunțat că există o problemă cu medicamentele de cancer. Acum, dimineață, am deja o întâlnire programată cu doamna director de la Politica Medicamentului și sper să rezolvăm cât de curând”, a declarat Ioana Mihăilă, joi dimineață, la Ministerul Sănătății.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Tanase,   Institutul Oncologic Bucuresti