Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Managerul interimar al Institutului ”Matei Balș”, demis: Ministrul Sănătății a cerut Corpului de Control să verifice cum au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V, unde a izbucnit incendiul din ianuarie

Managerul interimar al Institutului ”Matei Balș”, demis: Ministrul Sănătății a cerut Corpului de Control să verifice cum au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V, unde a izbucnit incendiul din ianuarie

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Feb 2021, 20:46
Managerul interimar al Institutului ”Matei Balș”, demis: Ministrul Sănătății a cerut Corpului de Control să verifice cum au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V, unde a izbucnit incendiul din ianuarie Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Managerul interimar al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală a fost demis, informează Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă transmis luni seară. Funcția era ocupată de medicul Maria Nițescu, care ajunsese la conducerea unității medicale în urmă cu două luni, după ce Adrian Streinu Cercel a demisionat fiind ales senator din partea PSD. După demiterea Mariei Nițescu, atribuțiile de manager interimar al Institutului ”Matei Balș” vor fi preluate de medicul Cătălin Apostolescu.

 

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul interimar al Institutului ”Matei Balș”

 

Potrivit comunicatului citat, ministrul Vlad Voiculescu a luat decizia de a demite managerul interimar al unității medicale din cauza ”multiplelor disfuncționalități” legate de gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V în ziua incendiului din 29 ianuarie și transferați ulterior la alte spitale din Capitală.

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase «Prof. Univ. Dr Matei Balș» din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

 

De ce a fost demis managerul interimar al Institutului ”Matei Balș”

 

Decizia are loc și în contextul unor probleme în ceea ce privește situația unui pacient despre care presa a anunțat că a fost transferat la Spitalul Județean Ilfiv după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”. Inițial, reprezentanții Institutului ar fi informat Ministerul Sănătății că pacientul respectiv nu se afla în pavilionul unde a izbucnit incendiul, pentru ca după cârteva ore să revină și să anunțe că acesta era internat în Pavilionul V.

”Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.
Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, se mai arată în comunicatul Ministerului.

În aceste condiții, ministrul a cerut Corpului de Control să investigheze modul în care au fost gestionate transferurile acestor pacienți.

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase «Prof. Univ. Dr Matei Balș» din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că mai sunt internați, în acest moment, cinci pacienți care erau internați în Pavilionul V al Institutului ”Matei Balș” în momentul incendiului și au fost transferați apoi la alte spitale.

Citeşte mai multe despre:   Institutul Matei Bals,   Ministerul Sanatatii